„Descântoteca”, în ajunul Festivalului de Comedie

„Descântoteca”, în ajunul Festivalului de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o zi înainte de debutul Festivalului de Comedie, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vă invită la cea de-a doua premieră a actualei stagiuni, „Descântoteca”, în regia artistică a lui Cristi Gheorghe.

Din distribuţie fac parte trei tineri actori ai teatrului din Galaţi, Petronela Buda, Iulian Costea şi Marius Smântână, care s-au remarcat încă de anul trecut în „Tot ce se dă”.

„Aceşti tineri actori au promis anul trecut la Festival, când au luat premiul pentru debut, că vor face un spectacol de poezie. Astfel că, anul acesta, în ajunul Festivalului, ne prezintă, în regia domnului Cristi Gheorghe, un spectacol din poezia lui Marin Sorescu, «Descântoteca»”.

Regizorul Cristi Gheorghe nu a dorit să ne dezvăluie prea multe amănunte, invitând publicul să descopere un spectacol de calitate, care pleacă de la poezie.

„Este un spectacol pe care l-am început acum o lună împreună cu ei. «Descântoteca» este un spectacol făcut după volumul de versuri cu acelaşi nume al lui Marin Sorescu, pe care l-am gândit ca o poveste. Nu vreau să divulg prea multe despre reprezentaţie, este un spectacol despre viaţă şi moarte, despre dragoste şi ură”.

„În rest, păstrăm surpriza asupra a ceea ce urmează să vadă publicul. Ne dorim foarte mult ca publicul să înceapă să gândească empatic pe parcursul spectacolului, să se simtă legat de personaje, chiar să se simtă personaj în acest spectacol. Este un spectacol cu noi, despre noi, despre voi, despre oameni în general şi despre relaţiile lor din timpul vieţii şi poate chiar de dincolo”, a declarat regizorul Cristi Gheorghe.

La reprezentaţie a mai muncit şi Ciprian Braşoveanu, care a avut sarcina realizării materialului video ce va face parte din spectacol. Premiera va avea loc vineri seara, la ora 19,00, la Sala Studio.

Explicaţie foto: Actorii Petronela Buda, Iulian Costea şi Marius Smântână, alături de Ciprian Braşoveanu, realizatorul imaginilor din spectacol şi de regizorul Cristi Gheorghe

Citit 1889 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.