Spectacole cu râs printre lacrimi, la Dramatic
Foto: Scenă din "Visul unei nopţi de vară"

Spectacole cu râs printre lacrimi, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Femeia şi ce poate să însemne prezenţa sau absenţa ei, deopotrivă, e tema celor trei spectacole care se vor juca, la sfârşitul acestei săptămâni, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini": "Trei graţii" - descoperă cu delicateţe şi umor universul femeilor trecute de prima tinereţe, "Puşlamaua de la etajul 13" vorbeşte despre ceea ce se întâmplă cu un copil lipsit de iubirea maternă, în timp ce "Visul unei nopţi de vară" e un exemplu clar de ceea ce se poate întâmpla când femeile încurcă iţele iubirii.

Astăzi, de la ora 19,00, sunteţi aşteptaţi la "Trei graţii", spectacol tipic rusesc  în care hohotul de râs se amestecă cu lacrima şi nodul în gât. În roluri memorabile, lucrate cu migală, fineţe şi devotament, trei doamne ale Dramaticului gălăţean: Liliana  Lupan, Svetlana Friptu şi Carmen Albu. Trei bătrâne care s-au ratat, fiecare în felul ei, îşi găsesc speranţa într-un bărbat târziu, graţie internetului. Cald, într-un rol episodic, Dan Căpăţână, un Caron veşnic îndrăgostit de victimele sale, un iubăreţ în serie mare, se adaugă distribuţiei. Trei copile o completează: Sarah Bivol, Alexandra David, Alexandra Suchoverschi. Fragile, îngeraşi în alb, evocă speranţele copilăriei celor trei bătrâne. Maestru la regie este Eugen Făt, iar scenografia inspirată îi aparţine Soranei Ţopa. Spectacolul se joacă în cadrul Campaniei Naţionale "Artiştii pentru artişti", eveniment organizat de UNITER, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete vor fi donate într-un cont al solidarităţii teatrale, aţa că bucuraţi-vă de spectacol şi donaţi pentru actorii aflaţi în dificultate.

Sâmbătă, 10 martie, de la aceeaşi oră, este programat un spectacol de actualitate, "Puşlamaua de la etajul 13", de Mircea M. Ionescu, jucat şi de câteva teatre din Bulgaria. Regia îi aparţine bulgarului Vili Perveli Nikolov. Distribuţia este alcătuită din actori care dau totul pentru ritmul spectacolului, talentaţii Petronela Buda, Gheorghe V. Gheorghe, Veronica Păpuşă, Petrică Păpuşă, Svetlana Friptu, Ana Maria Ciucanu, Aurel Bâtcă, George Breabăn. Ce poate fi mai actual decât drama copiilor lăsaţi singuri de părinţii care îşi încearcă norocul în străinătate?

Duminică sunteţi aşteptaţi la o capodoperă a lui William Shakespeare, "Visul unei nopţi de vară", în regia lui Eugen Gyemant. Încâlcitele fire ale poveştii şi ale dragostei sunt împletite de actorii: Carmen Albu, Vlad Volf, Oana Mogoş, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constantinescu, Ştefan Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Horghidan, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ Moldoveanu, Dan Căpăţână, Răzvan Clopoţel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe, Vlad Ajder. Remarcabili pe rol sunt Lucian Pânzaru (Oberon), care farmecă cu arta rostirii fireşti a versului, şi Vlad Volf, care rămâne pe retină în rolul unui Puck interpretat pe muchie de cuţit, cu candoare, dar şi cu o "supradoză" de răutate, care-l fac, deopotrivă, fascinant şi amuzant. Partea "hard" a comicului este asigurată de trupa ambulantă a calfelor, interpretate de Cristian Gheorghe, Aureliu Bâtcă, Dan Căpăţână şi Răzvan Clopoţel.

Citit 1376 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.