Angela Baciu lansează din nou în Capitală

Angela Baciu lansează din nou în Capitală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ultimul volum de poezie publicat de scriitoarea gălăţeană, născută la Brăila, Angela Baciu, intitulat "Hotel Camberi", scos în condiţii grafice elegante la Editura "Tracus Arte Bucureşti", va fi lansată şi vineri, 9 martie, de la ora 18,30, în Mansarda "Cărtureşti", de pe str. Arthur Pictor Verona nr. 13-15, Bucureşti.

Au fost anunţaţi ca invitaţi speciali publicistul literar  Bianca Burţa-Cernat, redactor al revistei "Observatorul cultural" şi cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Literară "George Călinescu" din Capitală, precum şi poetul Nicolae Prelipceanu, distins cu Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, fost redactor la revista "Tribuna" din Cluj şi coordonator al paginii literare a "României libere".

"Hotelului Camberi din Sulina, cândva un loc al luxului, azi "i se spune hotelul cu stafii". În cimitirul marin din oraşul dunărean îşi găsesc somnul de veci oameni din multe neamuri, care au trecut prin acest loc, devenit cândva, din sat pescăresc, un loc european al întâlnirii tuturor naţiilor şi apoi decăzut tot mai mult în perioada comunistă". Volumul este  "o "reconstituire" nostalgică, prin care pluteşte o boare de frangipani sau plumeria - florile unui arbust care se mai numeşte şi "arborele vieţii", nota scriitoarea Simona Popescu, despre  activista culturală gălăţeană Angela Baciu, poetă, prozatoare, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România. Angela Baciu a publicat 18 cărţi de poezie sau interviuri şi a participat la foarte multe turnee şi spectacole poetice, în ţară şi în străinătate.

Fotografie semnată de artistul fotograf gălăţean Simona Andrei

Citit 1277 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.