Petra a mai primit trei premii la Milano

Petra a mai primit trei premii la Milano
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

De la Milano, poetul şi directorul de concurs poetic internaţional Alessandro Villa a sunat-o la Galaţi pe mămica poetei de 12 ani Petra-Ana Mirică-Bobiţ, fetiţă care, în numai trei ani, a tipărit trei volume de versuri proprii, a fost publicată în reviste şi a obţinut un braţ de premii în ţară şi străiătate.

Din nou, serioasa elevă, cu o uimitoare înţelepciune peste vârsta sa, copil cu gânduri profunde care îşi vede de studiu fără să şi-o ia în cap după atâtea succese, era premiată a Concursului internaţional "Giovani e Poesia" ("Tinerii şi Poezia") de la Triuggio - Milano. Până să se dezmeticească din noua surpriză, mama micuţei poete, profesoara de limba română Luminiţa Mirică-Bobiţ, avea să primească şi mesajul oficial din partea poetului Alessandro Villa, fondator al Centrului de Tineret şi Poezie de la Triuggio şi al concursului care aliniază anual în jur de o mie de competitori, chiar şi din  20 de ţări: "Petra won 3 very important prizes! Two specials and the first in section A. The ceremony in Sunday 3rd June 2018, in Triuggio, Milano". Premiul întâi şi alte trei premii speciale, la grupa de vârstă A, pentru copiii de până la 12 ani! Anul trecut, primea, la acelaşi concurs, Menţiunea de onoare. Acum trei ani, avea bucuria de a primi, tot acolo, Premiul special "Valorizza il territorio" - pentru poezii care să pună în valoare plaiurile natale. Tot atunci, câştiga şi Menţiunea specială la Concursul internaţional "Castello di Duino", de la Trieste, Italia. Gălăţeanca este şi laureată a Festivalului internaţional "Renata Verejanu", de la Chişinău.

De câţiva ani, din Italia, unde a izbutit să fie o singură dată prezentă la o festivitate de premiere, Petra primeşte reconfirmarea apartenenţei la o... academie: i se reconfirmă legitimaţia de membru asociat la Academia di Belle Arti, de la Salerno.

Impresionant este că, în această primăvară, Premiul I este însoţit şi de Medalia de Argint a Preşedinţiei Italiei. Foarte tânăra poetă este şi membă a cenaclului "Lumina", al elvilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 28 şi a citit în cenaclul "Noduri şi Semne".

Într-un interviu acordat cotidianului croat "La Voce del Popolo", Villa, poet publicat în reviste din toată lumea, colaborator al revistelor de critică literară, mărturisea: "Cred că poetul trebuie să fie o mică santinelă  şi un mic prooroc. Sentinelă sensibilă la fiecare pericol, care dă alarma când lucrurile se schimbă. Profetul dă indicaţii pentru viitor. Un fel de pod, prin care durerea scade într-o civilizaţie ca a noastră. Tinerii pe care îi întâlnesc astăzi în lumea poeziei nu sunt marţieni sau muşte albe într-o lume neagră, sunt tineri care au căutat răspunsuri şi care caută alte răspunsuri, tineri care se deschid dimensiunilor planetare ale vieţii". Şi Petra noastră caută răspunsuri...

Citit 2438 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2018 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.