Expoziţie de pictură şi grafică Valeriu Şuşnea

Expoziţie de pictură şi grafică Valeriu Şuşnea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Valeriu Şuşnea a absolvit, în 1979, Liceul de Artă Galaţi, iar luni, 16 aprilie, ora 18,00, la Galeriile "Nicolae Mantu" din Centru, îşi va vernisa expoziţia de pictură şi grafică "Călătorii imaginare". Vicepreşedinte al Filialei Buzău a Uniunii Artriştilor Plastici (UAP), artistul aduce acum la Galaţi peste 30 de lucrări.

Valeriu Şuşnea este doctor în arte plastice şi decorative al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti (coordonator prof. univ. dr. Ion Stendl), inspector pentru arte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, şef de catedră arte vizuale la Liceul de Artă "Margareta Sterian" din acelaşi municipiu (predă desen, pictură,  artă monumentală, istoria artei, istoria arhitecturii româneşti şi europene!), muzeograf, din 1984, la Oficiul pentru Patrimoniul Cultural Naţional Buzău, membru al Clubului Rotary, Cetăţean de Onoare al oraşului său. A înfiinţat, în 2003, şi conduce tabăra de documentare şi creaţie UAP "Monteoru-Art", iar, din ´95, a fondat tabăra de icoane pentru elevi de liceu "Şcoala zugravilor de subţire", de la Poiana Pinului - Buzău, ajunsa la a 15-a ediţie. Este restaurator, autorizat de către Comisia de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române, pentru pictură murală de epocă: a restaurat peretele nordic al Voroneţului. A obţinut diplome de licenţă în artă monumentală, restaurare, muzeologie. Este şi ralizator de emisiuni artistice şi culturale radio-tv.

A expus în Franţa, Italia (la Academia di Romania din Roma), la Chişinău, a participat la numeroase expoziţii naţionale şi internaţionale, în Capitală şi în ţară, la tabere de pictură în ţară şi în Bulgaria. A realizat şi scenografie. Este inclus în "Who is who" - Enciclopedia Personalităţilor din România. Printre distincţii primite: Înalta Diplomă "Gh. Lazar" clasa a III-a, ca dascăl, Distincţia naţionala "Profesorul Anului" pentru arte sau Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, conferit de Preşedinţia României.

Citit 2461 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.