Recital extraordinar cu prinţul rus al pianului

Recital extraordinar cu prinţul rus al pianului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un recital extraordinar cu Eduard Kunz, supranumit şi prinţul rus al pianului, va avea loc astăzi, 26 aprilie, începând cu ora 19,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".   

În program vor fi lucrări de Domenico Scarlatti, şapte Sonate, de Serghei Rachmaninov - Sonata pentru pian nr. 2 op. 36 şi de Franz Liszt - Rapsodiile ungare nr  8 ţi nr. 12. Prezintă Laura Sava.

Nominalizat printre primii zece viitori mari pianişti de BBC Music Magazine, Eduard Kunz a cântat cu multe orchestre europene, printre care amintim Royal Albert Hall din Londra, orchestra Filarmonicii Deutsches Symphonie din Berlin, Filarmonica Royal din Stockholm şi orchestra Scoţiană Royal, Orchestra Naţională du Capitole din Toulouse şi Orchestra RTE, sub bagheta dirijorilor Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner şi Nikolai Alexeev. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii, printre care se numără Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova.

Eduard Kunz a câştigat în 2007 Premiul cel mare în cadrul Festivalului „George Enescu”, iar la ultima ediţie a Concursului Internaţional Ceaikovski, desfăşurată în 2011, eliminarea sa a stârnit un adevărat iureş mediatic.

Deşi s-a stabilit în România, Eduard revine în Rusia în mod regulat şi susţine concerte cu Filarmonica Naţională Rusă şi cu orchestrele Filarmonicii din St. Petersburg, printre altele, are recitaluri la Casa Internaţională de Muzică şi Marele Salon al Conservatorului din Moscova.

Născut în Omsk-Siberia, Eduard Kunz a început studiul pianului cu Galina Gorbunova la Şcoala nr. 3, apoi cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessina pentru copii supradotaţi din Moscova şi apoi cu Andrei Diev la Conservatorul Naţional de Muzică “Piotr Ilici Ceaikovski” din capitala rusă.

A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi Mark Ray.

A fost prezent pe scena Festivalului Como de Garda, Grieg (Oslo), Festivalul Keyboard din New York, precum şi Festivalurile St. Magnus (Scotland) şi City of London.

De-a lungul timpului concertele şi recitalurile sale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzica clasică ale lumii ca BBC Radio 3, Radio France, Radio Rai, Deutschland Radio Kultur şi Orpheus.

Citit 935 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.