Ruşi şi italieni, astăzi, la FESTIVALUL GULLIVER

Ruşi şi italieni, astăzi, la FESTIVALUL GULLIVER

"Circ pe sfori" vine din Rusia şi s-a plimbat prin festivaluri din Europa printrest.com
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver", cu desfăşurare între 14 şi 19 mai, continuă cu spectacole ale artiştilor din Arad, Craiova, Italia şi Rusia.

Astăzi, 16 mai 2018, de la ora 10,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", este programată piesa "Povestea porcului", după Ion Creangă, cu Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad - Trupa Marionete (50 de minute, pentru copii de peste trei ani).

De la ora 11,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, se va juca "Circ pe sfori", spectacol "unic" din Rusia, scris şi regizat de Viktor Antonov (55 de minute, pentru copii de peste trei ani). Antonov este regizor, designer de păpuşi, cunoscut în Rusia, Germania, Franţa, Turcia, Armenia, Lituania, Finlanda, laureat al mai multor mari premii în festivaluri de gen.

La ora 13,30, în Sala Mare, va avea loc reprezentaţia cu basmul clasic "Frumoasa din pădurea adormită", cu Teatrul pentru copii şi tineret "Colibri" din Craiova (60 de minute, toate vârstele). Regia este semnată de celebrul Cristian Pepino.

De la ora 18,00, Sala Studio găzduieşte spectacolul one woman show "Unde te duc picioarele", al Teatrului "Dei Piedi" din Italia (50 de minute,  pentru vârste de peste patru ani). Astista Laura Kibel, muzician şi scenograf al spectacolelor sale, foloseşte drept marionete genunchii, mâinile, picioarele şi… stomacul.

La ora 19,00, în Sala Mare, este programat spectacolul "Cabaret", al companiei "Sosonuţi" din Arad (55 de minute, pentru toată familia). Scenariul, regia şi scenografia: Sorin şi Nuţi Dorobanţu. Muzică live, a formaţiei Efekt Band. Povestea unui artist de cabaret, silit să plece la război. Marionetele sunt de mărime umană.

În Grădina Publică, gratuit, de la ora 18,00, va avea loc spectacolul "Micul circ", cu "Teatro Blu" din Iaşi (45 de minute, pentru copii de peste patru ani), o demonstraţie haioasă de clovnerii, magie, circ, teatru şi cântece. În continuare, se va desfăşura atelierul de creaţie handmade "Arlechino", cu Ana Dascălu.

În foto 1 și 2, galerie: Laua Kibel are teatrul de păpuşi... "la picioare"!, foto 3 - 5: Un spectacol marca Viktor Antonov

Citit 532 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2018 17:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro