Ziua a patra a Festivalului "Gulliver", cu spectacole din România şi Bulgaria

Ziua a patra a Festivalului "Gulliver", cu spectacole din România şi Bulgaria
Marcel Iureş, în spectacolul „N-ai tu treabă!”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" continuă astăzi cu spectacole ale artiştilor din Braşov, Galaţi, Alba Iulia, Bucureşti, Arad şi Burgas (Bulgaria), precum şi o reprezentaţie de seară în distribuţia căruia ne vom bucura să-l vedem pe Marcel Iureş.

La ora 10,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", vom vedea "Cei trei muşchetari", montare după Alexandre Dumas, în regia lui Cristian Mitescu, cu Teatrul pentru copii Arlechino Braşov (55 de minute, pentru copii de peste patru ani).

De la ora 11,30, în Sala Studio, va avea loc spectacolul, pentru cei foarte-foarte mici, "De mână cu tine", de Carmen Palcu Adam - actriţă la Teatrul "Ion Creangă" Bucureşti. Regia: Daniela Andrei. Producţie a Teatrului de Păpuşi "Gulliver" Galaţi (35 de minute, pentru micuţi de până la trei ani). Pentru că îi cunoaşteţi, spunem şi numele actorilor gălăţeni din distribuţie: Ramona Păuc, Valeria Taban, Andrei Dombrovschi şi Laurenţiu Lungu. Premiera spectacolului va avea loc chiar astăzi, în Festival, după o recentă avanpremieră.

De la ora 13,30, în Sala Mare, vom vedea un clasic montat cu imaginaţie: "Capra cu trei iezi" (50 de minute, pentru prichindeii de peste patru ani), o creaţie colectivă originală după basmul lui Creangă, pe dramatizarea inovativului regizor, textier şi teatrolog Cristian Pepino. Spectacol al Teatrului de Păpuşi "Prichindel" Alba Iulia.

La ora 18,00, în Sala Studio, Teatrul de Păpuşi din Burgas (Bulgaria) prezintă spectacolul "Curcubeul" (35 de minute, pentru copii până la şase ani). Spectacolul, vizual nonverbal, aduce în prim plan cele patru anotimpuri", este scris şi regizat de Maria Banova, care semnează şi scenografia.

De la ora 19,00, în Sala Mare, este programat spectacolul "N-ai tu treabă!" (o oră şi 20 de minute), de Călin Ştefănescu - o interesantă actualizare după basmul lui Creangă "Dănilă Prepelec", montată la Teatrul "Act" din Bucureşti - primul teatru independent înfiinţat la noi. Regia îi aparţine lui Alexandru Dabija, iar în distribuţie îi vom vedea pe Marcel Iureş, Alexandru Voicu şi Andrei Seuşan.

Gratuit, în Grădina Publică, între orele 18,00 şi 20,00, se desfăşoară spectacolul "Cufărul magic" (45 de minute, pentru copii de peste trei ani), al Companiei "Sosonuţi" Arad, precum şi mai multe ateliere de creaţie: jonglerii ale Companiei de Teatru de Animaţie şi Evenimente "Mag" Bucureşti, atelier handmade "Cu mască, fără mască", cu Ana Dascălu, şi atelier de mânuit păpuşi-marionete, al companiei "Sosonuţi".

Citit 1191 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.