Invitaţie la vernisaj, la Fascultatea de Inginerie

Invitaţie la vernisaj, la Fascultatea de Inginerie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Miercuri, 23 mai, va avea loc vernisajul primei expoziții de pictură a artistului gălăţean Florin Mihailovici. Evenimentul va avea loc în spaţiul cultural deschis "Nicolae Mantu", din cadrul Facultăţii de Inginerie din Galaţi, şi va începe la ora 18,00.

Sub numele "Colors of My Way", expoziţia va prezenta publicului gălăţean tablouri care surprind iubirea artistului pentru mare, dar şi scene desprinse din viaţa marilor oraşe-port, precum şi peisaje.

Vernisajul are o dublă semnificaţie: pe de o parte, va fi pentru prima dată când lucrările lui Florin Mihailovici, parte dintre ele aflate în colecţii private din SUA, Canada, Argentina şi România, vor fi prezentate publicului gălăţean; pe de altă parte, găzduirea colecţiei de către Facultatea de Inginerie este un arc peste timp, Florin Mihailovici fiind absolvent al acestei instituţii.

Florin Mihailovici s-a născut în 1957 la Galaţi. A cochetat încă de mic copil cu pictura, urmând pentru o perioada de timp cursurile Şcolii Populare de Artă. În anii ’80, a încercat noi tehnici de grafică pe cartoane de pictură preparate pentru tehnica în ulei şi iconografie neobizantină, realizată în sidef şi metal. După 1989, s-a dedicat profesiei de inginer, pe care a urmat-o vreme de 30 de ani, pictând doar ocazional. În ultimii ani, s-a reîntors la pasiunea pentru artă plastică, tablourile realizate fiind acum reunite în colecţia "Colors of my way".

Expoziţia va putea fi vizitată între 23 şi 26 mai.

Citit 1497 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.