200 de autori gălăţeni, într-o expoziţie de carte unică!

200 de autori gălăţeni, într-o expoziţie de carte unică!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Absolut inedit, prin dimensiuni! Sub titlul, concludent, „Autori gălăţeni şi cărţile lor”, Salonul cultural „Armonii de toamnă” al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.,) a organizat, în Biblioteca instituţiei de pe strada Domnească nr. 53, o expoziţie care cuprinde cărţile tipărite de aproape 200 de autori. 

Astfel, începând de luni 16 iulie, vom vedea oficial ce a încăput dintr-o producţie prolifică de carte, autorii cuprinşi fiind expuşi doar cu câte două cărţi, din lipsă de spaţiu. Cărţile din expoziţie au fost selectate din cele peste 300 trimise de autori (în realitate, mulţi dintre ei au scris şi mai multe) sau deţinute deja, cu autograf, de organizatori, am aflat ieri de la prof. Ghiţă Nazare, amfitrionul Salonului şi redactor-şef al revistei cu acelaşi nume, editat de C.A.R.P. Galaţi. „Expoziţia această se vrea să semnaleze dimensiunile potenţialului creator al autorilor gălăţeni”, a precizat profesorul Nazare. Cărţile vor fi aşezate pe opt secţiuni tematice:  literatură, carte pentru copii, ştiinţă şi tehnică, artă, religie, zona didactică, umor, sport şi turism.

Organizatorii au pregătit, pentru consultarea publică, şi fişele autorilor expuşi, cu menţionarea a peste o mie de titluri – dar nici aici nu încap la toţi întreaga producţie literară sau ştiinţifică, pentru a uşura lectura vizitatorilor interesaţi să afle măcar date esenţiale despre concitadinii lor talentaţi, inclusiv despre cei dispăruţi.  Astfel, cel mult 20 de cărţi au fost prinse în fiecare fişă.

Este o ocazie să întâlnim nume, unele pe nedrept prea puţin cunoscute, coperte şi frânturi de vieţi.

Citit 1912 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2018 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.