INVITAȚIE pentru iubitorii de istorie. Mitologia greacă în peisajul gălăţean

INVITAȚIE pentru iubitorii de istorie. Mitologia greacă în peisajul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Iubitorii de istorie sunt invitați la un tur pietonal ghidat. Traseul-cultural "Mitologia greacă în peisajul urban gălăţean” reprezintă o acţiune din proiectul “Învăţăm în stradă istoria din cărţi”.

Mila 80 organizează duminică, pe data de 29 iulie, între orele 18,00 şi 20,30, un tur pietonal ghidat. Traseul ales se întinde pe patru kilometri şi cuprinde multe surprize arhitectonice. Gălăţenii dornici să-şi cunoască patrimoniul cultural vor putea astfel descoperi, promit organizatorii, câteva elemente de mitologie greacă în peisajul urban. Punctul de întâlnire este la statuia "Fata în valuri".

"Spaţiul ocupat de ţara noastră s-a aflat încă din cele mai vechi timpuri într-o permanentă conexiune cu elenismul. Oraşul nostru a reprezentat pentru secole de-a rândul unul dintre popasurile grecilor călători pe cursul Dunării. Unii au mers mai departe, dar unii s-au stabilit şi şi-au creat familii aici. Grecii reprezintă una dintre minorităţile care au definit comunitatea gălăţeană, care au îmbogăţit-o şi care au pus umărul la construcţia oraşului. Prezenţa grecilor în Galaţi nu a rămas fără urme. Fie că vorbim de monumente, de edificii măreţe sau de case particulare, vom găsi pe parcursul itinerarului nostru eroii şi zeii din Grecia antică. Vom păşi în lumea celor din Olimp şi vom citi mesajele care ne sunt transmise peste zeci şi sute de ani", motivează organizatorii alegerea temei.

Traseul-cultural "Mitologia greacă în peisajul urban gălăţean” reprezintă o acţiune din proiectul “Învăţăm în stradă istoria din cărţi”. Cunoaşterea istoriei oraşului de cât mai mulţi gălăţeni şi împărtăşirea, de către aceştia, a lucrurilor aflate către alţi membri ai comunităţii sunt doar două dintre obiectivele acestui proiect cultural.

Citit 2384 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2018 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.