Grafică şi fotografie, la Galeria Mantu

Grafică şi fotografie, la Galeria Mantu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Două Ana Maria ne propun, în expoziţia "Sentimente", vernisată pe 30 iulie la Galeria de Artă "Nicolae Mantu", un dialog interesant între arte vecine.

Ana-Maria Cocoş, cu lucrări de grafică minuţioasă şi culoare fină, este absolventă a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" şi a Facultăţii de Artă a Universităţii "Dunărea de Jos", artista începând să picteze, pe hârtie de ziar, încă de la patru ani. Ana-Maria Gheorghe, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice, secţia Marketing, expune fotografie de artă în alb-negru, o reţetă plastică în stare să domolească orice nepotrivire de culoare naturală.

Curatorul expoziţiei, plasticianul Gheorghe Miron, minuţios în tehnica desenului şi picturii, declara la o expoziţie naţională mai veche de artă fotografică, organizată de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", că a descoperit metafora în arta la minut a fotografiei, dincolo de aparenta simplă tehnică. Acum, curatorul a avut curajul să susţină două nume cu totul noi. Ana Maria Cocoş a avut o singură expoziţie personală, în foaierul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard".

La vernisaj, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România, plasticianul Sava David, le-a recomandat cu mare căldură pe cele două tinere artiste. Poezia florilor din lucrările de grafică se învecinează cu portretele foto feminine cu expresie poetică, în care părul bogat devine actor grafic.

Citit 2484 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2018 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.