VERNISAJ | Mariana Cocoş - patru decenii slujind simezele
Foto: captură-video

VERNISAJ | Mariana Cocoş - patru decenii slujind simezele
Criticul de artă gălăţean, prezentând o expoziţie pe postul tv "Trinitas"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Mariana Tomozei Cocoş - patru decenii de muzeografie" este titlul unei expoziţii-monografie care va fi vernisată miercuri, 8 august, la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală. "Expoziţia urmăreşte recunoaşterea valorii unui muzeograf, critic de artă, plastician, care timp de peste 40 de ani a reprezentat Muzeul de Artă Vizuală Galaţi în plan naţional şi internaţional", punctează managerul muzeului, Dan Basarab Nanu.

Publicul va putea vedea atât lucrări de pictură şi grafică semnate de Mariana Cocoş, cât şi panouri documentare "care reflectă activitatea sa profesională de critic de artă şi muzeograf".

Cunoscut critic de artă, muzeograf, din ´74, la muzeul de artă gălăţean, căruia i-a fost şi director între 2001 şi 2003, Mariana Cocoş a fost profesor de Istoria artei la Liceul "Dimitrie Cuclin", la Colegiul "Studium" şi la Seminarul "Sf. Apostol Andrei". Este expert în artă modernă românească atestat de Ministerul Culturii, membru fondator al Asociaţiei Artiştilor Plastici din Galaţi şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia critică de artă.

Citit 2352 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.