Sfârşit de săptămână cu muzică şi atmosferă de vacanţă

Sfârşit de săptămână cu muzică şi atmosferă de vacanţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O operetă şi o comedie cu muzică şi atmosferă de vacanţă vor încălzi sufletele spectatorilor gălăţeni care vor alege să fugă din faţa toamnei şi să se ascundă în fotoliile confortabile ale Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 18,00, a fost programat spectacolul "O familie trăsnită", "o comedie pentru toate vârstele, o poveste care se întâmplă în vacanţă, la mare, în căldura verii, când raţiunea se odihneşte, iar simţurile pulsează, dornice de aventură". Victor Zaharia, regizorul spectacolului, a descoperit în textul lui George Mihalache "o structură şi un ritm de vodevil autentic, pe un calapod al comediei dell’arte, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili". "Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea şi, de asemenea, de a dobândi exactitatea şi precizia necesare pentru realizarea efectelor comice", spunea regizorul, la premieră. În distribuţie vor evolua artiştii deja consacraţi ai teatrului - Mariana Pisică, Adina Lazăr, Ionuţ Negrişanu, Paul Buţa, Mitică Belciugan, Viorica Mărăndici, Cristina Vasopol, cărora li se va alătura Costel Donose, un tânăr actor ce va debuta în rolul Mişu Georgescu în acest spectacol de revistă.

Duminică, 14 octombrie, începând cu ora 18,00, nota de bună dispoziție va continua într-o pagină muzicală de succes, opereta "La Calul Bălan", de Ralph Benatzky. Opereta s-a jucat prima oară la Berlin în 1930 şi a fost considerată o adevărată revoluţie a genului, precedând opereta modernă. Apoi a urmat succesul de la Viena, având în distribuţie mari actori ai timpului, totul culminând cu triumful de la Paris, unde s-a jucat patru ani în şir cu casa închisă, câte zece spectacole pe săptămână. Muzica bună, libretul alert, coregrafia dinamică şi soliştii cu har şi farmec sunt concepţia scenică a unei regretate creatoare a artei teatrale româneşti, doamna regizor Migry Avram Nicolau. În reprezentația de duminică îi veţi putea urmări pe soliştii Silvia Alice Niţă, Florin Bobei, Mihaela Alexa, Valentin Vasopol, Adina Lazăr, Adrian Ţurcanu, Ovidiu Ghioc, Paul Buţa, Gabriel Zănoagă, Costel Donose, Elisabeta Romilă, Sebastian Băncilă, alături de orchestra, corul şi baletul teatrului, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Citit 1180 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.