Azi, America vine din Cer şi trece prin Arad

Azi, America vine din Cer şi trece prin Arad
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 19 octombrie, Gala Naţională a Comediei continuă, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", cu un spectacol al Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad: "Oraşul nostru", după piesa neobişnuită a lui Thonton Wilder, în regia tânărului regizor Cristian Ban, cu o distribuţie destul de numeroasă.

"Spectatorii sunt martorii unor poveşti de viaţă emoţionante ale unor arădeni care au trăit în urmă cu secol, oameni obişnuiţi sau oameni care au rămas în istorie. Un astfel de exemplu este cel al Margaretei Braun, moştenitoarea Casei de modă "Fortuna" şi prima femeie care a condus un autoturism în Arad" - aflăm din sinopsisul publicat pe pagina electronică a teatrului arădean. "Personajul Margaretei Braun capătă o şansă de care muritorii n-au niciodată parte: să se întoarcă o zi pe Pământ. Alege o zi fericită din trecutul ei: ziua în care a împlinit doisprezece ani. Se va întâlni atunci şi cu mama, şi cu tata, poate şi cu viitorul soţ, sigur cu oamenii din oraş. Dar nu va mai trăi, doar se va privi trăind. Ca la teatru…" - găsim în revista teatrală "Yorick".

Cunoscutul scriitor american Thornton Niven Wilder (1897-1975), autor al textului adaptat acum la istoriile locale ardelene, a fost chiar recompensat pentru această piesă ("Our Town"), în 1938, cu Premiul Pulitzer. El a mai fost de două ori câştigător al prestigiosului premiu, pentru altă piesă şi un roman. Pentru un alt roman, el a primit şi Premiul National Book. A scris şi un scenariu de film pentru Alfred Hitchcock, care îl admira. Americanul a fost în cel de-Al Doilea Război Mondial lt. col. al U.S. Army Air Force Intelligence, în Africa şi Italia.

Citit 653 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.