Despre comedia de azi, cu actorul târgumureşan Nicu Mihoc

Despre comedia de azi, cu actorul târgumureşan Nicu Mihoc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ni se pare incitant titlul colocviului susţinut mâine, 20 octombrie, de la ora 11,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", acum din nou în zona teoretică a Galei Naţionale a Comediei: "Actorul şi spectacolul de comedie în societatea contemporană", colocviu susţinut de actorul Nicu Mihoc, director artistic al Companiei "Liviu Rebreanu" - Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Actor nominalizat, în 2013, la Premiul UNITER pentru rolul titluar din "Platonov" (regia Alexandru Dabija, într-o producţie  a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu), conferenţiarul este şi "unul dintre membrii fondatori ai Teatrului 74, care a devenit în scurt timp un etalon al teatrului independent târgumureşean" - aflăm de pe zi-de-zi.ro.

În sfârşit, vom avea parte, pe lângă undrergound şi improvizaţie, şi de o doză sănătoasă de clasicitate, căci, deşi fondator de teatru independent, actorul declara pe acelaşi site: "Eu sunt un actor care iubeşte teatrul cu clanţă. E o discuţie a mea cu dl Silviu Purcărete, de acum câţiva ani. Teatrul cu clanţă e un teatru clasic, reformatat în sensul în care nu trebuie să aduc pe scenă două sută de valize şi patru cai, şi să pun nu ştiu ce muzică, ci să îmi intre actorul care să ştie ce să facă cu vorbele alea, fiindcă cuvintele sunt vehicule care aduc imagini. Aici cred că noi mai avem de lucrat şi de câştigat cu trupa, în timp."

Citit 1449 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.