D´ale vremurilor noastre, Caragiale în lumini noi

D´ale vremurilor noastre, Caragiale în lumini noi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Azi, 1 noiembrie, de la ora 19,00, Gala Naţională a Comediei continuă, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, cu spectacolul, "D´ale carnavalului”, de I.L.Caragiale, în montarea Teatrului „Matei Vişniec” Suceava.

„Ne confruntăm cu aceleaşi probleme, cu acelaşi comportament de mahala şi răspundem cu aceeaşi trăncăneală ca acum un secol în urmă. D'ale carnavalului pune sub lupă toate metehnele noastre dintotdeauna, ne arată substanţa care ne-a fost alterată şi care ne-a transformat în moftangii, în mitocani, în corupţi, în înşelaţi şi înşelători, în haplea, în mangafale. Şi lista poate continua”, scrie regizorul spectacolului, Tudor Lucanu, pe site-ul tratrului sucevean.

Un spectacol cu trimiteri moderne, foarte vizual. "Ca un vertij care te înlănţuie până la neputinţă, copleşitor, e spectacolul regizat de Tudor Lucanu, o punere în scenă a piesei lui I. L. Caragiale ce depăşeşte spaţiu-timp şi se propagă cu aceeaşi forţă în cotidian. Pentru regizorul spectacolului, masca este cea care ascunde identitatea, dar şi cea care aduce la lumină adevărata esenţă umană. De aici, un spectacol (cu măşti) grăitor despre spiritul uman şi metehnele acestuia, şarjate la scară vizibilă prin jocul spectaculos al actorilor”, găsim pe alecart.ro.

Lucanu este regizor artistic la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, el realizând regia, dar şi scenografia, la peste 30 de spectacole, cu care a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. Printre alte premii obţinute de el, menţionăm Premiul „Aureliu Manea”, la Festivalul „Pledez pentru TINE(ri)" din Piatra Neamţ, pentru cel mai bun regizor al stagiunii 2014/2015 şi premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Irina Moscu a realizat scenografia şi luminile spectacolului. Este absolventă a Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti, doctor în Arhitectură şi cu diplomă de masterand în artă scenografică. A primit Premiul pentru cea mai bună Scenografie la Festivalul Comediei Româneşti FESTco, al Teatrului de Comedie Bucureşti, şi a fost nominalizată la Premiile UNITER pentru cea mai bună scenografie.

Citit 1135 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.