Un alt fel de Shakespeare şi doi actori gălăţeni

Un alt fel de Shakespeare şi doi actori gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Azi, 2 noiembrie, Gala Naţională a Comediei continuă, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”,  cu spectacolul „Bocitoarele vesele”, după W. Shakespeare, cu trupa Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Este o dramatizare realizată de Alexandru Vasilache, regizorul spectacolului.

Veţi întâlni cunoştinţe vechi: pe lângă „marele Will”, semnalăm prezenţa a doi actori gălăţeni care au încântat acum câţiva ani publicul nostru pe scena Dramaticului: actriţa Lidia Uja şi actorul Ioan Creţescu, în numeroasa distribuţie a piesei.

Alexandru Vasilache „este regizor de film şi teatru, director general al „MoldovaFilm“ – Chişinău, Republica Moldova. Alexandru Vasilache lucrează şi pentru Teatrul „Eminescu“din Botoşani încă din anul 2004, perioadă în care a realizat, printre alte spectacole, „Un veac de singurătate“, „Amadeus“, „O noapte furtunoasă“, iar în perioada ceva mai apropiată, „O noapte nebună“, „Bani din cer“…” – citim pe site-ul teatrului botoşănean. De unde aflăm şi că piesa jucată în această seară pleacă de la textul lui Shakespeare „Mult zgomot pentru nimic“. Regizorul declara: „Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru. Pe de altă parte, cunoscând trupa Teatrului „Mihai Eminescu“, mi-am dorit să aduc în prim-plan o echipă de fete care poate trece de la dramatic, de la tragic, aşa cum sunt bocitoarele, la o situaţie comică, plină de viaţă – de unde şi veselia din spectacol. Iată că Shakespeare ne dă posibilitatea să ne „jucăm“ cu textele sale…”

Citit 996 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2018 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.