Plasticieni gălăţeni, pe simezele Salonului Naţional!

Plasticieni gălăţeni, pe simezele Salonului Naţional!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Doi plasticieni gălăţeni, Liliana Tofan şi Ştefan Axente, au fost selectaţi în lista celor 298 artişti din întreaga ţară care au onoarea de a expune pe simeze, în Capitală, la Salonul Naţional de Artă Contemporană – Centenar 2018”.

Acesta este deschis între noiembrie 2018 şi ianuarie 2019 în spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional de Artă al României, care găzduieşte expoziţia principală, precum şi în galeriile Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) . „Centenarul Marii Uniri reprezintă un moment important în istoria şi cultura naţională care trebuie marcat într-o viziune artistică şi curatorială originală, prin colaborarea Uniunii Artiştilor Plastici din România cu Ministerul Culturii pentru realizarea unui Salon Naţional de Artă Contemporană Românească – Centenar. Conceptul de Salon onorează o tradiţie istorică a Saloanelor Oficiale, organizate sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii. Dorim să marcăm aniversarea României Mari printr-o expoziţie de arte vizuale de mare amploare, care să ofere publicului iubitor de artă un segment important din lucrările şi opera celor mai însemnaţi artişti români contemporani care fac parte din patrimoniul spiritual al României”, anunţă UAPR pe pagina sa de web oficială.

Astfel, Liliana Tofan expune lucrarea cu titlul „Rugăciune”: lucrare realizată în tehnică mixtă (linogravură, desen în grafit, acrilic), figurativă, reprezentând mâini muncite, puternice, de bărbat. „Munca este o formă de rugăciune”, spune artista.

Lucrarea lui Ştefan Axente se numeşte „Cristalizări”. „A fost pictată iniţial pe o altă pânză şi tăiată în 704 pătrăţele de 3x3 cm, lipite astfel încât să redea imaginea cristalizării unor forme muzicale.

Citit 2319 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.