La Teatrul Naţional ”N. Leonard”, o operetă de la care pleci cu şlagărele în suflet

La Teatrul Naţional ”N. Leonard”, o operetă de la care pleci cu şlagărele în suflet
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 16 decembrie, începând cu ora 18,00, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" îşi aşteaptă spectatorii la opereta "Vânzătorul de păsări", de Karl Zeller, în regia lui Cristian Mihăilescu.

Opereta "Vânzătorul de păsări" a văzut luminile rampei gălăţene pe 17 octombrie 1962, fiind pusă atunci în scenă de Ion Dacian, binecunoscutul tenor al Teatrului de Operetă din Bucureşti.

Montarea de acum îi aparţine regizorului Cristian Mihăilescu, iar la pupitrul dirijoral se află Dan Eugen Drăgoi. Gălăţenii sunt invitaţi să asculte muzică bună şi să uite de necazuri: "La operetă, dramele nu sunt chiar drame, lacrimile se zvântă repede pe obraz. Aşa dorim să fie şi spectacolul nostru. Muzica lui Karl Zeller curge din şlagăr în şlagăr. Se spune că, după o reprezentaţie, pleci cu o melodie în minte. După "Vânzătorul de păsări" ajungi acasă cu un potpuriu: arii, duete, momente de cor. Este apoi textul romantic, dar şi plin de un haz irezistibil", spunea, la premieră, regizorul Cristian Mihăilescu.

Vor urca pe scenă: Adelina Diaconu, Adrian MărgineanMihaela Alexa, Adrian Ionescu, Lăcrămioara Crihană, Tudorel State, Dominic Cristea, Mirela Stoica, Ionuţ Popa, Bogdan Baicu, Maria Macovei, Viorica Mărăndici, Gheorghe Racoviţă.

Soprana Adelina Diaconu a absolvit studiile de licenţă şi master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, câştigând premii de fiecare dată. Din 2013, este solistă a Teatrului Muzical "N. Leonard".

Mihaela Alexa are încă din copilărie o temeinică pregătire muzicală, studiind pianul şi canto în cadrul Liceului de Arte "G. Apostu" din Bacău. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Din 2013, este solistă a Liricului gălăţean.

Tenorul Anton Mihail a cântat în mai multe formaţii gălăţene, printre care: Phoebus, Sprint Rockale, Autograf. La recomandarea lui Theodor Munteanu, este angajat la Teatrul Muzical, la secţia de revistă. Urmează Facultatea de Arte, secţia canto clasic din Galaţi, iar calităţile vocale şi scenice îl propulsează în roluri principale de operetă.

Preţul biletelor este de 21,6 lei, întreg, şi 10,8 lei, cu reducere.

Citit 1059 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.