Gala Express TV - ”Între oglinzi paralele”, ediţia a XIX-a

Gala Express TV - ”Între oglinzi paralele”, ediţia a XIX-a
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gala „Între oglinzi paralele”, a postului de televiziune Express TV, n-a avut nevoie de reclamă pentru a umple marţi seara sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”!

Ca în fiecare an, zece nume de nota zece sunt anunţate de pe scena unui spectacol în  care strălucesc tot talente gălăţene. Cum la fiecare categorie – denumită, ştrengăreşte, ca pe vremea studenţiei – au fost câte trei nominalizări, în total 30 de nume gălăţene demne de respect şi admiraţie, „oamenii speciali ai Galaţiului”, după cum spunea la microfon amfitrionul, jurnalistul şi cercetătorul Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei de Cultură a judeţului, 30 de viitoare celebrităţi naţionale sau internaţionale, sperăm, au fost recunoscute, într-un oraş care se poate lăuda din nou, iată, că „are cu ce”! Unii dintre cei nominalizaţi sunt însă premianţii din anii trecuţi.

La 16 ani ai săi, Andra Răzeşanu a prezentat în forţă, alături de directorul Negoiţă, o gală din mici spectacole de calitate. Astfel, a  cântat  fermecător în deschidere Olena Muntean, o frumoasă româncă din Ucraina, studentă la Jurnalism. A urmat un mini-concert Maria Crăciun, care a adus o piesă grea, cântată live, în primă audiţie, şi o frumoasă veche melodie: „Of, inimioară”. Cântăreaţa a coborât de pe scenă, ca să cânte şi în sală. Şi sala a cântat împreună cu tânăra stea!

Micuţii cântăreţi de la Grupul „Voces”, fondat şi condus de inimoasa profesoară Monica Măciuceanu, au avut miere în glas, cântând colindele Pământului! Dna Măciuceanu ne-a asigurat că, prin tradiţie, artiştii vor smulge „sigur” iar un trofeu la Festivalul din mai de la San Remo! Basarabeanca Andreea Petrov, studentă la Galaţi, a adăugat vocea sa profundă, cântând numai şi numai în româneşte! Ansamblul "Olympos", al comunităţii elene gălăţene, n-a avut nevoie de nicio prezentare, câştigătoare ale trofeelor pentru dans grecesc chiar şi în Elada!

Premii vesele, pentru oameni profunzi

Categoria „Omul orchestră” a adus trei nominalizări: cantautorul Săndel Spînu, actorul Ionuţ Negrişanu şi, cel ales, Marian Adam, preşedintele Academiei de dans „Fantezia”, un fost ofiţer de carieră care a schimbat, cu succes… ritmul! Bianca şi Alex, de la „Fantezia” sa, ne-au încântat tot acum cu dansul lor recunoscut naţional.

Categoria „Cu mâinile curate” i-a aliniat pe chirurgul Paul Ichim, pe jurnalistul Costel Crângan şi comisarul Felicia Tudoran, de la serviciul teritorial Galaţi al DNA, căreia i-a revenit premiul. "Anul trecut, Galaţiul devenea judeţul cu cea mai bună activitate DNA din România", a precizat Negoiţă.

„Îngerul păzitor” a fost „marele portar al „Oţelului””, Stelian Bordieanu – „Nu vă fie frică/ Apără Stelică!” – , fost portar la FC Braşov şi al Politehnicii ieşene, care „a pus suflet” la redresarea echipei gălăţene. Maria Crăciun, cea care debuta la cinci ani la San Remo, poreclită şi „nepoata lui Pavarotti”, cea care l-a încântat şi pe Papă şi a cântat alături de Al Bano, a fost acum câştigătoare la categoria „Sunetul muzicii”.  Premiul „O viaţă pentru o idee” i-a revenit inginerului Nicolae Savin, care l-a scuturat binişor pe Einstein, a cărui Teorie a relativităţii el este pe cale să o demoleze, după o sută de ani de… valabilitate! Inventatorul cu o invenţie brevetată în SUA a avut acum şi cârlig la public. „To be number one” a fost câştigată de eleva Bianca Mayer care, la numai 13 ani, a ajuns în grupul celor mai inteligenţi 100 de oameni de pe planetă. Ea a făcut acum, la 15 ani, un apel: „Faceţi ce vă place!”  „Luminile rampei” a fost trofeul pentru regizorul Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, care a mulţumit Teatrului Dramatic "Fani Tardini" pentru ajutorul oferit la vremea închiderii, pentru reparaţii, a teatrului brăilean. Directorul a vorbit cu pasiune şi despre necesitatea strângerii şi mai mult a relaţiilor între cele două oraşe, în primul rând din punct de vedere cultural şi a evocat schimburile de artişti, de spectacole şi de public (spectatori brăileni veniţi cu autobuzul teatrului din oraşul vecin ca să-şi încurajeze actorii).  „Mens sana in corpore sano” i-a revenit Anei Marin, un înger în satin alb-auriu, care învinge legile  gravitaţiei mai abitir decât o face inventatorul nostru cu Einstein!

Distincţia „Parte de carte” i-a fost acordată filosofului, profesorului şi scriitorului Doru Căstăian, amfitrionul lansărilor fine de carte, proaspăt premiat de preşedintele României. Profesorul a avut şi discursul cel mai atractiv al serii, afirmând că în cazul său s-a exagerat… în bine. Nu cel din urmă, plasticianul Florian Doru Cihană, ale cărui lucrări, când nu sunt expuse la Veneţia, stau lângă Dali şi Picaso…  El mărturisea la microfon că era chiar să piardă gala: soţia tocmai îl rugase să învârtă la maioneză. Premiul „Lumea din ochii mei” i-a revenit, pe drept. Lumea din ochii noştri a fost mai caldă marţi seara…

În foto 1 - echipa Galei, jurnalişti şi colaboratori de la Experss TV, salutând publicul la final; foto 2 - Ansamblul de dansuri "Olympos", al comunităţii elene gălăţene, nu putea să nu danseze şi Sîrtaki!; foto 3 - fotbalul se pleacă în faţa feminităţii: Stelian Bordieanu, la primirea trofeului; foto 4 - delicioşii artişti de la "Voces", mici şi foarte mici numai ca înălţime; foto 5 - Maria Crăciun cântă şi cu ochii!; foto 6 - plasticianului Crihană i s-o fi tăiat maioneza, nu răsuflarea. Foto Sonia Baciu

Citit 1856 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.