Revistă şi operetă, pe scena Liricului gălăţean

Revistă şi operetă, pe scena Liricului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Acest sfârşit de săptămână va fi dedicat iubirii şi muzicii, prin urmare nu ezitaţi să mergeţi la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", pentru a vă bucura de două spectacole cu priză la public, "Curs de fantomodele" şi "Văduva veselă".

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 18,00, se joacă spectacolul de revistă "Curs de fantomodele”. Regizat de actorul Paul Buţa, show-ul muzical este montat pe "poantele" gălăţeanului Petronel Vizitiu, colaborator al fostului supliment umoristic al "Vieţii libere" - "Buzunar". Coregrafia este realizată de Edi Stancu, care a lucrat cu televiziuni cunoscute din România şi cu realizatori de succes precum Teo Trandafir. Scenografa îi aparţine unui artist constănţean, premiat în festivalul de comedie de la Galaţi, Lăcrămioara Dumitraşcu, cunoscută şi pentru alte decoruri grozave, la Teatrul Dramatic şi la alte teatre din ţară. Vor urca pe scenă nume apreciate: Florentina Andronic, Adina Lazăr, Viorica Mărăndici, Mitică Belciugan, Paul Buţa, Costel Donose. Solişti vor fi: Cristina Isabela Ionaşcu, Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Irina Luiza Popa, Ionuţ Negrişanu, Mihail Anton. Evoluează orchestra de revistă şi baletul teatrului, dirijor Nicolae Mantu.

"Văduva veselă", operă în două acte, de Franz Lehar, se va juca duminică, 24 februarie, începând cu ora 18,00. Regia artistică îi aparţine lui Paolo Bosisio, iar libretul este scris de Victor Leon şi Leo Stein. În veselul Paris, o petrecere de aniversare pentru conducătorul unui stat imaginar este în plină desfăşurare. Bogata văduvă Sonia este înconjurată de pretendenţi, spre disperarea Baronului Popoff, care se teme că aceasta va ruina ţara, dacă se va căsători cu un străin. Popoff reuşeşte să îl convingă pe Greav Danilo, ministrul de Finanţe, să o ceară în căsătorie pe Sonia, deşi ea îl mai refuzase o dată, în trecut. Dar acum, Sonia este cea care îl copleşeşte cu atenţia sa pe Greav, chiar dacă acesta pare indiferent, până când ea anunţă că s-a logodit cu un francez. Disperat, îi mărturiseşte Soniei că o iubeşte. Aşa descoperă că totul nu a fost decât o minciună şi că aceasta îi împărtăşeşte, de fapt, sentimentele.

Citit 1192 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2019 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.