Păcală şi lecţia de isteţime

Păcală şi lecţia de isteţime
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Păpuşarii de la "Gulliver" îşi aşteaptă spectatorii, duminică, 3 martie, de la ora 10,30, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", cu o lecţie hazlie de isteţime populară, predată de unul dintre cele mai simpatice personaje, Păcală.

În spectacol îl regăsim pe Păcală în lumea satului, dându-le o lecţie de isteţime celor care încearcă să îi vină de hac. Păcală este luat argat la casa Părintelui, pentru a munci în gospodărie, iar dacă vreme de un an va face întocmai ce i se spune şi, mai ales, nu va rosti nicio vorbă de ocară, va primi simbrie zece galbeni de aur. Păcală nu ştie însă că Preotul şi Coana Preoteasă vor, de fapt, să se îmbogăţească de pe urma lui, punându-l să muncească pe degeaba. Cu mare dibăcie, eroul reuşeşte să întoarcă roata şi să devină el cel care îi va păcăli pe toţi. Întâmplările amuzante vor dezvălui un personaj poznaş şi plin de contraste, din care cei mici vor afla că cei răi ajung să fie întotdeauna pedepsiţi.

Regizorul Daniel Stanciu reuşeşte să imprime prospeţime jocului, în timp ce scenografia semnată de Vlad Tănase impresionează prin expresivitatea păpuşilor şi autenticul decorului. Toate peripeţiile personajelor sunt punctate de o ilustraţie muzicală antrenantă, aparţinându-i lui Jou-Jou Drăgan. Din distribuţie fac parte actorii: Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Nicole Lungu, Ramona Păuc, Elena Marin şi Mihai Caragaţă.

Citit 1392 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.