Un Coran neobişnuit

Un Coran neobişnuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consulul general al Turciei la Constanţa, Haluk Ağca, s-a aflat săptămâna aceasta la Galaţi, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”. Aflat la final de mandat în calitate de consul, domnia sa, familiarizat, de altfel, cu manifestările din oraşul nostru, a dorit să facă un dar comunităţii gălăţene.

Însoţit de preşedinta Comunităţii turce din oraş, doamna Abdula Gulten Nazare, şi de alţi doi oficiali ai consulatului, distinsul oaspete a trecut mai întâi pe la Secţia Colecţii speciale, unde a admirat şi a apreciat comorile păstrate de doamna Valetina Oneţ.

Oficialul nu a plecat înainte să dăruiască bibliotecii o inestimabilă comoară, o ediţie bibliofilă a Coranului, tipărită în condiţii grafice de excepţie, după un manuscris de la 1545.

„Originalul este atât de migălos lucrat încât a fost terminat abia după 47 de ani, perioadă în care la tron s-au perindat trei sultani”, ne-a povestit doamna Abdula Gulten Nazare, care deţine şi preşedinţia Centrului de Cultură Turcă din Zona „Dunării de Jos”.

Volumul, de dimensiuni neobişnuite, dacă facem comparaţia cu o carte oarecare, a intrat în fondul „Turcica”, de la secţia Colecţii speciale.

Citit 529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.