Eminescu, ”invitat” la Salonul Cultural ”Armonii de toamnă”
Foto: Wikipedia

Eminescu, ”invitat” la Salonul Cultural ”Armonii de toamnă”
Eminescu în 1870
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Eminescu în conştiinţa gălăţenilor", documentar ce va fi susţinut de către crititicul şi istoricul de artă Corneliu Stoica, este unul dintre "cârligele" pentru publicul cultural invitat mâine, 12 iunie, de la ora 11,00, în sala Bibliotecii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - CARP, în cadrul evocării cu titlul "Eternul Eminescu", la 130 de ani de la trecerea în eternitate a Poetului-jurnalist.

Actorul Vlad Vasiliu va recita, cum îl ştiţi, din lirica eminesciană. Criticul literar Adrian George Secară ne propune o temă interesantă: "Eminescu în literatura contemporană". Publicistul şi cercetătorul istoric Radu Moţoc va vorbi despre "Eminescu la Putna, 1871". Profesorul şi epigramistul Nicolae Leonte ne va prezenta expunerea "Eminescu - Întemeietorul". Pianistul Lorin Lupoae, un talent remarcat, va cânta melodii pe versurile Poetului. Deşi este abia în clasa a IX-a la CN "C. Negri", talentatul artist, care cântă de la cinci ani, vă va convinge!

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Salonului Cultural "Armonii de toamnă", al Asociaţiei CARP, condus de profesorul de istorie Ghiţă Nazare, publicist, care va fi şi moderatorul întâlnirii.

În foto 1, galerie. Eminescu în 1870 (sursa: Wikipedia). Foto 2. Gimnaziul din Cernăuţi în care a studiat elevul Mihail Eminovici (sursa: Victor Cilincă). Foto 3. La "Timpul", redactorul-şef Eminescu ajungea întotdeauna la timp! (imagine publicată de Timpul.md):

Citit 1450 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.