„Prioritatea priorităţilor - acoperişul noului locaş”

„Prioritatea priorităţilor - acoperişul noului locaş”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înalt Prea Sfinţitul Casian ne îndeamnă să sprijinim ridicarea noului locaş *

Ieri, în ziua prăznuirii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, credincioşii au mers la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galaţi, care îşi serbează hramul pe 24 iunie, dar unde nu sunt trecute cu vederea nici celelalte sărbători închinate Înaintemergătorului Domnului.

„Bisericuţa” este primul altar care a fost aşezat - în municipiul nostru - imediat după anul de răscruce 1989. Alături se ridică o mândră aşezare bisericească după modelul bisericii de la Mănăstirea „Sihăstria”.

Ieri, oaspetele părintelui Gheorghe, al părintelui coslujitor Ionel Ostache, profesor al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi şi al smeritului părinte Emil Buruiană, a fost Arhiepiscopul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian.

Într-o biserică arhipină de creştini, Arhiereul şi preoţii au slujit, iar credincioşii au primit cu smerită bucurie creştinească toate darurile. Cu speranţă şi nădejde că începutul Noului An va mai alunga necazurile, va îndepărta „bântuielile” din viaţa noastră, din societatea românească.

„Dea Dumnezeu ca faptele bune, constructive  să înlocuiască multa... voroveală din  forurile înalte ale ţării, îşi exprima dorinţa domnul Constantin Necula. Venim la Biserică să vorbim cu Dumnezeu, că între oameni nu prea mai este cine să ne asculte...”.

Liturghia arhierească a reaşezat pacea, liniştea şi armonia în toată biserica.

Predicând despre însemnătatea Botezului, Înalt Prea Sfinţitul Casian a subliniat deosebirea care există între botezul pocăinţei pe care îl practica Sfântul Ioan Botezătorul, în vremea Legii Vechi, şi Botezul „cu Duh Sfânt şi foc”, pe care l-a adus Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. 

În contextul sărbătorii, Arhiereul Dunării de Jos a prezentat păstoriţilor câteva aspecte legate de binefacerile pe care le are creştinul atunci când foloseşte agheasma.

A fost subliniat interesul copiilor pentru participarea la programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, program iniţiat, cu ani în urmă, de Prea Fericitul Patriarh Daniel  şi care a prins rădăcini în parohiile din întreaga Patriarhie Română. 

De asemenea, Înalt Prea Sfinţitul Casian a anunţat că  pe 17 ianuarie  în bisericile noastre vor fi alegerile în consiliile şi comitetele parohiale şi a prezentat câteva reguli care, potrivit Statutului BOR, guvernează această activitate.

Cât despre priorităţi, Înalt Prea Sfinţitul Casian a spus că „prioritatea priorităţilor este noua Biserică ce se ridică în această parohie, căreia îi trebuie, neîntârziat, un acoperiş”.

De aceea, rugăm gălăţenii ca în drumul lor prin această zonă (cu multe supermarketuri) să se abată şi pe la acest sfânt locaş, pentru a-l feri de intemperiile la care este supus.

Pe fondul sărăciei, solidaritatea creştinească trebuie să devină o instituţie şi, la început de an, la solidaritate frăţească vă... provocăm!

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.