„Altă întrebare!” (Foileton)

„Altă întrebare!” (Foileton)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cândva, demult, el trăise cu Tasia trei săptămâni întregi. Dar, de obicei, Fred (alias Jeniţă) nu rezista mai mult de o săptămână alături de o femeie. Fred zicea băieţilor: „Femeia e ceva de care te ţii când te…” şi făcea semnul cu degetul mijlociu în erecţie.  Bineînţeles, o uitase de mult pe Tasiţa, dar ea încă îl mai aştepta ca o proastă. Îl iubea, credea ea. El mai venise doar o dată. Ca să-şi caute un buton de manşetă. Nu-l găsise, dar măcar se mai culcă o dată cu ea, dacă tot era acolo. Pentru ea conta doar sufletul lui şi când el îi povesti câte pătimeşte de la nevastă-sa, cu care se însurase după o lungă beţie, o podidi plânsul că nu-l putea ajuta cu nimic.

Ieri seară, Fred ateriză însă iarăşi la uşa ei. „Ea divorţează şi scap”, îi spuse Fred, chiar înainte de a intra. Tasia se dezbrăcă cuminte şi înceeet, cum îi plăcea lui. Între timp, el îi spuse că, mda, o iubeşte, că ar putea chiar rămâne peste noapte la ea. În gând, el zicea aşa: „Mâine, când n-o fi ea acasă, mă duc să-mi strâng lucrurile. Îmi iau şi blana de nurcă pe care i-am făcut-o cadou, în mă-sa!”

A doua zi, ea întârzie la serviciu, apoi el plecă. El se întoarse doar ca să o pună în gardă: „Nevastă-mea a făcut o listă cu femeile cu care pretinde c-o înşel. Las să fie pe-a ei, numai să scap. Aşa că, dacă eşti întrebată… poţi chiar recunoaşte că ne iubim. Să se pronunţe divorţul mai repede!”

La intrarea în apartament, doi poliţişti. Înăuntru, comisarul îşi arătă legitimaţia. Fred se clătină atunci când VĂZU. Se bucura că trecuse peste neplăcerile unui divorţ, însă tot acel sânge, mirosul sângelui, ochii deschişi ai fostei lui soţii… Comisarul zise ceva despre condoleanţe, aşa cum se obişnuieşte. Zise: „Ne cerem scuze, dar este procedura obligatorie: am putea şti  unde v-aţi petrecut noaptea? Sau măcar între orele… „ şi privi către legist, care ştergea un termometru. „Între trei şi cinci”, răspunse medicul. „Între două şi şase”, se întoarse comisarul spre Fred. „Cu… o femeie.” „Aveţi alibi?”

După plecarea lui Fred, Tasia avu brusc sentimentul că, după divorţ, Fred nu va mai veni vreodată. Abia auzi când agenţii sunară.  Naiva fată nu ştia că poliţiştii nu se ocupă de adultere, de divorţuri, de onoarea nevestelor, dacă dezonoarea nu este marcată şi prin lovituri cauzatoare de semne… „Îl cunoaşteţi pe domnul… Jeniţă Isopeanu?” „N-am auzit niciodată numele acesta”, ridică ea dintr-un umăr. "Altă întrebare!”

Citit 1413 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.