Desen pe pânză, la Muzeul de Artă

Desen pe pânză, la Muzeul de Artă

Plasticianul Florin Stoiciu YouTube
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

În prezenţa plasticianului Florin Stoiciu, la Muzeul de Artă Vizuală va fi vernisată miercuri, 24 iulie 2019, de la ora 18,00, expoziţia de grafică "Gestul în desen". Vernisajul va avea loc în prezenţa artistului. Dascălul acestuia, maestrul Mircia Dumitrescu, profesor universitar la Academia de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" şi membru corespondent al Academiei, are un decalog din care cităm: "Să-ţi faci chip cioplit" şi "Să-ţi faci chip din linii".

Pornind tot de la linie, "Ce-ar fi să facem noi desenul pe pânză, ca să-i vedem pe critici ce mai spun acum? E pictură sau e desen?", relata Florin Stoiciu, despre "un experiment" rezultat dintr-o discuţie cu profesorul Dumitrescu. Cu numeroase expoziţii în ţară şi peste hotare, artistul de 54 de ani este profesor universitar doctor la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa. A fost distins, prin decret prezidenţial, cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler. Lucrările sale se găsesc în colecţii din România, Belgia, Marea Britanie, Japonia, Elveţia, Franţa, Austria, dar şi în muzeul gălăţean.

Foto 1. Desen de Florin Stoiciu (foto: ”Ziua de Constanţa”). Foto 2. Desen de Florin Stoiciu (sursa foto: Pinterest). În foto 3, galerie - Florin Stoiciu (Sursa foto: ”Cotidianul”)

Citit 1514 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 03:52

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.