Galaţiul, „în gazdă” la Comité de Jumelage de Pessac!

Galaţiul, „în gazdă” la Comité de Jumelage de Pessac!
Mara Grecu, pe "coperta" facebook din Pessac
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Două informaţii despre Galaţi, o victorie internaţională şi o sărbătoare românească, însoţite de fotografii, sunt postate recent pe pagina de facebook a Comitetului pentru înfrăţiri din oraşul Pessac, entitate prezidată de domnul Jean-Bernard Canton. Înfrăţirea cu Galaţiul datează chiar din 1991!

Astfel, un anunţ postat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vorbeşte despre victoria internaţională a Marei Grecu, de 14 ani, elevă la C.N.V.A., elevă a profesoarei Emilia Savu la Clasa de muzică uşoară de la Şcoala de Artă a Centrului Cultural, care a câştigat la începutul lunii concursul internaţional „Vocea Mării Baltice”. Vom vorbi pe larg despre victoria talentatei gălăţence despre care am avut bucuria să mai scriu.

Pe aceeaşi pagină de facebook apar şi imagini de la Ziua Marinei la Galaţi, cărora le-am ataşat şi o notă în franceză, în care am povestit pe scurt ce am văzut şi ce… am auzit: de pildă, şansonete de la mama lor, din Franţa, cântate de un acordeonist ambulant despre care ziarul nostru a şi scris cândva.

De la înfrăţirea propusă, încă din 1989, de profesorul Pierre Bothorel, consilier municipal, începută cu ajutoare, apoi cu instruire, s-a ajuns la schimburi culturale regulate. Legăturile universitare gălăţene cu Polul Universitar Bordeaux, înfrăţirea dintre Regiunea Aquitaine şi Consiliul Judeţean Galaţi, „pilotată” de comitetul din Pessac, sau la evenimentele desfăşurate în timpul Sezonului Franţa – României, derulat în timpul preşedinţiei ţării noastre la Consiliul UE sunt lucruri frumoase, care trebuie cunoscute!

În foto 1, galerie - Ziua Marinei din Portul Galaţi, văzută un pic şi de la Pessac. Foto 2. Primăria din Pessac îmbină "faţadist" vechiul cu noul (foto: Wikipedia)

Citit 1350 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.