Festivalul ”Antares”, azi şi ieri

Festivalul ”Antares”, azi şi ieri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 18 octombrie, Festivalul internaţional "Antares" continuă cu o minicroazieră pe Dunăre, la Brăila, cu prezentări de carte, cu un colocviu la care vor participa scriitorii Ana Dobre, Vasile Spiridon, Dumitru Anghel, Viorel Coman, Adelina Pop şi cu lecturi publice.

La ora 13,30, la Biblioteca "V. A. Urechia" va începe ceremonia de decernare a Premiului pentru Literatură "Steaua Dunării", acordat de Uniunea Scriitorilor din România (USR).

Va urma Colocviul traducătorilor, cu participarea apreciaţilor tălmăcitori de limbă franceză, engleză şi rusă Carmen Andrei, Vasile Savin, Petru Iamandi şi Marina Vraciu.

Începând cu ora 17,30, la "V. A. Urechia", se vor acorda Premiile Filialei Sud-Est a USR pentru anul 2018, cele ale Revistei de cultură "Antares" pentru acelaşi an, precum şi Premiul "Cartea Anului".

* Ieri-dimineaţă, în cea de-a doua zi de festival, la Librăria "Alexandria" au fost lansate cărţile scriitorilor Iulian Moreanu şi Gabriel Gherbăluţă, precum şi cartea scriitorului ucrainean Mykola Homyci. A urmat un recital de poezie la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi lansarea cărţilor semnate de Anca Boldea si Ioan Radu Văcărescu.

După-amiază, la Biblioteca "V. A. Urechia", poeta Irina Borodina, custodele Casei Memoriale "Anna Ahmatova", a susţinut o prezentare a monumentului.

Citit 1471 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2019 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.