Teatrul ”Leonard” va avea un studio pentru studenţi

Teatrul ”Leonard” va avea un studio pentru studenţi
Inaugurare în perioada festivalului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În cadrul Festivalului Internaţional "Leonard", Teatrul Naţional de Operă şi Operetă gălăţean va inaugura un studio dedicat studenţilor Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", pentru secţia Canto.

"Pe data de 7 decembrie, de la ora 18,00, publicul gălăţean este aşteptat la inaugurarea acestui studio dedicat studenţilor gălăţeni, semn al unei foarte bune colaborări între teatrul nostru şi Universitate. Nu este un studio unic în ţară. Aşa ceva a existat la Bucureşti şi încă există la Cluj-Napoca. În cadrul acestui studio, publicul gălăţean va avea ocazia să-i vadă pe scenă pe actualii studenţi la Canto. Ne dorim, pe de o parte, să promovăm tinerii, iar pe de altă parte să le oferim şansa să capete experienţă pe scenă, în faţa publicului, pentru că este altceva decât să joci într-un amfiteatru de universitate. Aici învaţă adevărata meserie, Aici e lupta, aici se pot afirma. Vor avea de câştigat şi spectatorii, care se vor putea bucura de prestaţii ale unor tineri entuziaşti şi talentaţi. Dar şi teatrul nostru, pentru că ne vom putea selecta distribuţii fără să apelăm la colaboratori, care costă", spune directorul Liricului gălăţean, Teodor Niţă, în cadrul conferinţei de presă în care s-a prezentat ediţia din acest an a Festivalului "Leonard".

Acesta a afirmat că, dacă în prezent, studenţii vor fi acompaniaţi de alţi angajaţi ai teatrului, cu timpul, în cadrul studioului, se vor putea scoate producţii întregi doar cu tinerii de pe băncile facultăţii. Aceştia se vor alege cu experienţa, iar teatrul cu spectacole lucrate fără cheltuială, dar de calitate.

Pe 7 decembrie, spectatorii vor putea viziona, în interpretarea studenţilor, fragmente din trei opere: "Doctor fără voie", "Don Giovanni" şi "Mizerabilii".

Dirijorul Dan Eugen Drăgoi, care predă şi la Facultatea de Arte, susţine că un alt avantaj al înfiinţării acestui studio este faptul că se vor putea pune în scenă fragmente din spectacole pentru care achiziţionarea drepturilor de autor ar costa foarte mult, acestea având un regim special în cazul studenţilor.

"Doctor fără voie" e o premieră absolută, pentru că nu a fost montată până acum în România, iar "Mizerabilii" a fost destul de rar jucat.

Citit 1458 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.