Consfătuirea bibliotecarilor români, la "V. A. Urechia"

Consfătuirea bibliotecarilor români, la "V. A. Urechia"
Număr de colecţie: Buletin informativ pentru bibliotecile din judeţ, de Zilele BVAU 2008
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi, de la ora 10.00, în Sala "Mihai Eminescu", în continuarea manifestărilor "Zilele Bibliotecii Judeţene "V.A. Urechia"", la 129 de ani de la inaugurare, se va desfăşura tradiţionala consfătuire a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), acum cu titlul "Biblioteca şi comunitatea - trecut, prezent şi viitor". Vor participa bibliotecari din cadrul bibliotecii judeţene, bibliotecilor publice din judeţ şi bibliotecari şcolari.

Tot astăzi, de la ora 18,00, noul Club SF & Fantasy "Das Mioritza Reich5" va fi gazda unui eveniment de excepţie: o întâlnire cu tânărul şi deja foarte apreciatul scriitor de SF Marian Coman - printre altele, premiat de Convenţia Europeană SF, în cadrul unei sesiuni de lectură publică din cartea sa "Omuleţul din perete". Dezbaterea va atinge subiecte diverse, pe care invitatul le stăpâneşte: literatură SF, fantasy, horror, benzi desenate, dar şi munca sa editorială la prestigioasa Editură "Nemira". Întâlnirea de suflet va fi moderată de Corina Dobre, managerul bibliotecii, şi de scriitorul, criticul şi bibliotecarul A. G. Secară.

"Interesul cititorilor occidentali vizează tocmai specificul românesc", declara Marian Coman pentru Mediafax:

În interludii, va cânta, foarte potrivit atmosferei, trupa de rock "Blue Bandanas", de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu". Intrarea este liberă

La finalul serii, un regal, "Dansăm pe ritmuri elene", cu Ansamblul "Olimpos" al Comunităţii Elene din Galaţi. Coregrafi: Cristina şi Alexandru Spiridon.

Citit 1342 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.