Consfătuirea bibliotecarilor români, la "V. A. Urechia"

Consfătuirea bibliotecarilor români, la "V. A. Urechia"

Număr de colecţie: Buletin informativ pentru bibliotecile din judeţ, de Zilele BVAU 2008
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Astăzi, de la ora 10.00, în Sala "Mihai Eminescu", în continuarea manifestărilor "Zilele Bibliotecii Judeţene "V.A. Urechia"", la 129 de ani de la inaugurare, se va desfăşura tradiţionala consfătuire a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), acum cu titlul "Biblioteca şi comunitatea - trecut, prezent şi viitor". Vor participa bibliotecari din cadrul bibliotecii judeţene, bibliotecilor publice din judeţ şi bibliotecari şcolari.

Tot astăzi, de la ora 18,00, noul Club SF & Fantasy "Das Mioritza Reich5" va fi gazda unui eveniment de excepţie: o întâlnire cu tânărul şi deja foarte apreciatul scriitor de SF Marian Coman - printre altele, premiat de Convenţia Europeană SF, în cadrul unei sesiuni de lectură publică din cartea sa "Omuleţul din perete". Dezbaterea va atinge subiecte diverse, pe care invitatul le stăpâneşte: literatură SF, fantasy, horror, benzi desenate, dar şi munca sa editorială la prestigioasa Editură "Nemira". Întâlnirea de suflet va fi moderată de Corina Dobre, managerul bibliotecii, şi de scriitorul, criticul şi bibliotecarul A. G. Secară.

"Interesul cititorilor occidentali vizează tocmai specificul românesc", declara Marian Coman pentru Mediafax:

În interludii, va cânta, foarte potrivit atmosferei, trupa de rock "Blue Bandanas", de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu". Intrarea este liberă

La finalul serii, un regal, "Dansăm pe ritmuri elene", cu Ansamblul "Olimpos" al Comunităţii Elene din Galaţi. Coregrafi: Cristina şi Alexandru Spiridon.

Citit 602 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 18:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro