Ploaie de premii pentru tinerele talente muzicale gălăţene

Ploaie de premii pentru tinerele talente muzicale gălăţene
Profesoara, între Adelina Chiriac şi Alexia Mocăniţa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înainte de a continua istoricul recent al succeselor internaţionale al tinerelor talente gălăţene, revenim la o temă despre care am scris. Pe contul său de Facebook, un om de mare suflet, Excelenţa Sa Vasile Soare, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, scria despre adolescentele românce care au strălucit recent la Concursul Internaţional de Muzică pentru Copii "Slav´sya Otecestvo": "SUCCES ROMANESC ABSOLUT LA MOSCOVA".

Printre tinerii talentaţi din România şi Republica Moldova citaţi, ne-am bucurat să o regăsim şi pe gălăţeanca Alexia Mocăniţa, cu Premiul I. "A fost o plăcere să particip aseară cu familia la finala concursului, unde tinerele noastre ne-au făcut să fim mândri în capitala Rusiei. Talent şi dăruire, asta au arătat sutelor de participanţi fetele noastre". De asemenea, ambasadorul a le-a adresat "felicitări speciale" profesorilor acestor copii talentaţi, printre care şi gălăţeanca Emilia Savu, profesoară de canto la Şcoala de Artă a Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Doctor Honoris Causa la "Danubius"

Pe 19 noiembrie, ambasadorul a primit, de data aceasta la Galaţi, la Universitatea "Danubius", titlul de Doctor Honoris Causa, după ce a străbătut mii de kilometri, cercetând urmele şi numele miilor de militari români căzuţi pe frontul rusesc sau în lagăre. Victimelor războiului, uitate pe meleaguri străine, li se dă astfel cinstirea cuvenită!

Invitaţii la Roma, Sofia şi Riga

Elevii Emiliei Savu au câştigat premii mari şi în Ucraina, la Odesa. Frumosul port construit de contele Armand de Richelieu a găzduit, între 3 şi 6 octombrie, Festivalul Internaţional "Adagio". Alexia Mocăniţa a cucerit şi aici, la două secţiuni, Grad Prix, respectiv, Locul I! Important: a primit şi o invitaţie la un festival muzical la Roma, în februarie anul viitor, şi o alta, în martie, la Sofia! Adelina Chiriac (9 ani), cu două locuri I, a primit, de asemenea, o invitaţie pentru festivalul de la Riga, din mai 2020, şi la Premiul Juratului din Republica Moldova.

Premii de Bucureşti

Apoi, pe 26 octombrie, la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" - Bucureşti, Festivalul Naţional al Şlagărelor Româneşti şi Internaţionale, Andana Mocanu a câştigat Marele Premiu la o secţiune şi Trofeul grupei la alta. Cristian Baba şi Andra Dumitru au cucerit locul II, iar Andreea Ciubotaru şi Roberta Stanciu, locul III. O parte dintre tinerele talente s-au aflat la primul lor festival. Bravo!

Foto 1, galaerie. Un adagio... deloc lent: aplauze pentru profesoară, la Odesa. Foto 2. Şi coşul cu premii de la Liceul "Lipatti" - Bucureşti: aşa arată învingătorii!

Citit 2273 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.