Revista „Dunărea de Jos”, în februarie

Revista „Dunărea de Jos”, în februarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În numărul din această lună al publicaţiei Centrului Cultural „Dunărea de Jos” găsiţi semnăturile cunoscute ale gălăţenilor, dar şi multe alte nume noi, la rubrica de poezie şi nu numai.

Despre „Metamorfoză”, tema numărului curent al revistei „Dunărea de Jos”, scriu Ion Cordoneanu („Clonarea în filosofie”), Constantin Frosin, George Lateş („Metamorfozele culturii”), Simona Frosin, Adrian Fuică.

Aveţi ocazia să îi cunoaşteţi pe câţiva dintre scriitorii gălăţeni (Marius Grama, Grişa Gherghei, Iulian Grigoriu, Katia Nanu), incluşi într-o antologie a literaturii autohtone, prezentată în episoade. Nu lipsesc prezentările sau cronicile de carte.

De asemenea, revista a rezervat spaţiu nu doar pentru traduceri (Vasile Savin, Petru Iamandi) sau pentru teatru (dramă hazlie în două-trei acte, de Victor Cilincă), ci şi pentru pledoaria de film.

Este vorba despre „Ţarul”, ultima producţie a regizorului Pavel Lunghin, acelaşi care a realizat pelicula „Ostrovul”. Numărul din februarie este foarte bogat la capitolul arte plastice.

Radu Moţoc l-a intervievat pe istoricul şi criticul de artă Gabriel Badea-Paul, recunoscut pentru lucrările sale (ultima dintre ele intitulându-se „Stilul Second Empire”) atât în România, cât şi în Franţa.

Tot Radu Moţoc prezintă şi o istorie a modalităţilor de ilustrare a sentimentelor prin gravură.

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.