UPDATE ”Cenuşăreasa”, spectacol transmis online de Liricul gălăţean

UPDATE ”Cenuşăreasa”, spectacol transmis online de Liricul gălăţean
Gratis, pe pagina de Facebook
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE | Astă seară, spectacol online pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". Deşi iniţial Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" a anunţat că va transmite gratuit online spectacolul "Cenuşăreasa", sâmbătă, 28 martie de la ora 18,00, ulterior s-a decis ca difuzarea să se facă trei zile la rând, deoarece astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Prin urmare, opera pucciniană va fi putea fi urmărită şi astăzi, 27 martie, de la ora 18,00 pe pagina de Facebook a Liricului gălăţean, dar şi duminică, 29 martie, de la aceeaşi oră. 

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii: Florentina Soare, Luigi Battistoni (Italia), Silvia Alice Niță, Adelina Diaconu,  Alexandru Aghenie, Dan Popescu, Dominic Cristea.

Premiera operei "Cenușăreasa" a avut loc în 2017 și a fost montată de regizorul italian Paolo Bosisio, alături de care scenograful Domenico Franchi.


Teatrul Național de Operă şi Operetă "N. Leonard" Galați îşi asteaptă publicul online pe pagina de Facebook pentru o difuzare a unei înregistrări cu opereta "La Cenerentola" (Cenușăreasa), de Gioachino Rossini. 

Prin urmare, sâmbătă, 28 martie, de la ora 18,00, pe pagina de Facebook a Muzicalului gălăţean, puteţi vedea gratuit un spectacol în care vor evolua soliștii: Florentina Soare, Luigi Battistoni (Italia), Silvia Alice Niță, Adelina Diaconu,  Alexandru Aghenie, Dan Popescu, Dominic Cristea.

"Premiera operei "Cenușăreasa" a avut loc în 2017 și a fost montată de regizorul italian Paolo Bosisio, alături de care scenograful Domenico Franchi a realizat o scenografie unică, unde pot fi lesne de observat forma lejeră și elementele decorative de balet, care amintesc de decupajele de hârtie ale lui Matisse: uneori mai aerisite, alteori mai compacte, dar toate deținând logica artei abstracte de secol XXI", se arată în comunicatul instituţiei.

Opera "Cenușăreasa", compusă de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, inspirată din binecunoscutul basm al scriitorului american Charles Seddon Evans, ajunge la public acasă, în mediul virtual, pentru prima oară de la data premierei.

Spectacolul va fi difuzat gratuit pe pagina de Facebook a instituției, accesând butonul Videos din meniu. Durata spectacolului este de circa două ore și jumătate.

Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian.

Extrem de apreciată atât de către copii, cât și de adulți, "Cenușăreasa" este o poveste fermecătoare, transformată într-o operă clasică.

Citit 3288 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.