”Romeo şi Julieta”, o comedie despre nebunia şi maladia zilelor noastre
Foto: Tamara Constantinescu, una dintre cele trei Juliete a montării lui Eugen Făt

”Romeo şi Julieta”, o comedie despre nebunia şi maladia zilelor noastre
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul, în acest weekend, la premiera celei de-a treia producții a stagiunii estivale 2020, "Romeo şi Julieta o parodie în trei episoade", după piesa cu același titlu de William Shakespeare. Spectacolul se va juca sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 august, de la ora 21,00, în curtea interioară a teatrului.

Regia este semnată de Eugen Făt, iar scenografia îi aparţine lui Daniel Divrician. Spectacolul beneficiază de trei distribuţii pentru fiecare dintre cele trei episoade: Carmen Albu, Dan Căpățână, Aureliu Bâtcă/ Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Răzvan Clopoțel/ Tamara Constantinescu, Gabriel Constantinescu, Adelin Ilie.

"Dacă, până acum, în majoritatea spectacolelor mele am încercat să scot în evidență emoţia, de data aceasta am renunțat definitiv la ea și am pus în prim plan nebunia şi maladia zilelor pe care le trăim. Viteza ia locul tihnei și a liniștii, valoarea a fost substituită de pile și, superficial, artistul este înlocuit pe zi ce trece tot mai mult de vedeta media, asistăm neputincioși la o sexualizare excesivă a tot ceea ce ne înconjoară, kitschul, siliconul și clișeul ocupă tot mai mult partea adevărului și, nu în ultimul rând, asistăm la nașterea (atât la propriu, cât și la figurat) a unei societăţi bolnave! Este o comedie spumoasă, spectatorul fiind condus printr-un Babel dinamic, hiperbolizat cu foarte multe referințe culturale, la care cu siguranță se va râde în hohote. Și ce dacă e "Romeo și Julieta"?! Credeți că Shakespeare a fost scutit de acest tratament? Mulțumesc echipei artistice și tehnice cu care am colaborat la această frumoasă țăcăneală!", declară despre noua montare regizorul Eugen Făt.

Prețul biletului la premieră este 25,20 de lei. Biletele pot fi cumpărate online de pe platforma bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a teatrului.

Citit 2170 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2020 12:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.