Poezie în ritmuri clasice şi moderne

Poezie în ritmuri clasice şi moderne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un spectacol cu poezie, muzică şi dans, găzduit recent de Clubul Sidex.  Acesta a fost cadrul perfect pentru o dublă lansare de carte, reprezentând debutul în poezie al gălăţencei Mirela Burhuc. Pe invitaţii săi, sosiţi şi din alte judeţe, tânăra autoare i-a introdus în lumea din volumele „Între cer şi pământ” şi „Poeme cu fragmente de pluş” tocmai prin acest melanj de muzică-versuri.

Apărute anul acesta la Editura Opera, o nouă editură din Bucureşti, cele două cărţi au o prezentare grafică de excepţie. Copertele au fost realizate de fotografa Simona Andrei, membră a Fotoclubului „Dunărea de Jos” Galaţi şi a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

În scurta prezentare făcută volumului „Între cer şi pământ”, poetul George Asztaloş, din Târgu Mureş, devoalează: „Veţi citi un menaj ameţitor de ritmuri clasice şi moderne, în care atât virtuozitatea, cât şi şovăielile sunt absolut fermecătoare. După cum mărturiseşte chiar autoarea, realmente nu are decât aceste răsfoite cuvinte-lacrimi, de final de baladă, în care şerpii îşi împletesc sărbători… dar ele adună un poem atât de viu încât gândul altoit între cer şi pământ devine însăşi marea, o Afrodită de cea mai fioroasă frumuseţe posibilă”.

Al doilea volum de debut, „Poeme cu fragmente de pluş”, este o invitaţie în universul personal al copilăriei. În opinia aceluiaşi George Asztaloş,  „copilăria fiecărui poet e o certitudine. Prezentul o mirare perpetuă, iar viitorul o teamă nedefinită”. Colegul de breaslă al Mirelei Burhuc îi atenţionează pe iubitorii de poezie că „citind aceste semne cu ajutorul autoarei, veţi avea bucuria să redescoperiţi că toate temerile devin cu stupoare o liniştită certitudine”.

Citit 474 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.