Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi-a redeschis expoziţiile

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi-a redeschis expoziţiile
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a redeschis pentru public spațiile interioare de vizitare, respectiv Secția Muzeu, Secția Acvariu și Observatorul Astronomic (doar pentru observații de zi). Din motive care țin de asigurarea sănătății vizitatorilor, accesul la Planetariu și la observațiile astronomice de noapte încă nu va fi permis publicului.

Pe parcursul vizitei, gălăţenii trebuie să respecte măsuri privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Accesul în clădirea Complexului Muzeal se va face pe la parter, folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieșire. Accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare aflate la intrarea în clădirea muzeului, unde există covoare cu dezinfectant și recipiente cu dezinfectant pentru mâini.De asemenea, vizitatorii au obligaţia să poarte mască. Accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate fiind familiile cu doi sau mai mulți copii). În timpul vizitei, precum și în timpul așteptării pentru accesul în clădirea Complexului Muzeal, este obligatorie păstrarea unei distanțe de doi metri față de alți vizitatori și față de personalul instituției. Numărul maxim acceptat de vizitatori simultani în clădirea Complexului Muzeal este de 50, iar durata maximă de vizită a expozițiilor din clădirea Complexului Muzeal nu trebuie să depăşească 30 de minute, pentru a permite și altor persoane accesul, în timp rezonabil.

De asemenea, reprezentanţii muzeului aduc la cunoştinţă că, în cadrul expozițiilor, nu vor fi disponibile sistemele de informare interactive de tip multi-touch (tablete, monitoare, mese, panouri) sau de realitate virtuală; nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate și programe educative pe perioada pandemiei.

La casa de bilete, vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus – păstrarea distanței minime de 1,5 metri, purtarea măștilor și a mănușilor.

Programul de vizitare, pentru secțiile Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, este următorul: miercuri, joi şi vineri de la 10,00 la 18,00; iar sâmbătă şi duminică, de la 10,00  la 19,00.

Citit 2022 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.