Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

Vernisajul expoziției "Impresii din New York", realizată de artistul Florian Doru Crihană, va avea loc luni, 18 ianuarie, la ora 17,00, la Galeria de Artă "N. Mantu". Expoziția organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Galați și prezentată de criticul de artă Mariana Tomozei Cocoș va putea fi vizitată în perioada 18 ianuarie - 5 februarie 2021.
"Fiecare lucrare a sa are o execuție laborioasă ce amintește de vechi ilustrații și mai ales de plăcerea de a povesti în imagini. Dar mecanismul care se află la originea ansamblurilor concepute de el este mult mai modern, mult mai dinamic, mai actual: cercetări atente, riguroase asupra unui motiv, a unei teme și apoi o explozie a imaginației. O imaginație care ne aduce în fața ochilor într-un mod firesc, corelându-le într-un mod surprinzător adesea, imagini ale trecutului, cu cele ale prezentului, asociații ce țin de domeniul suprarealismului, al fanteziei, dar care ne transmit cu precizie și finețe semnificații multiple. Probabil această combinație inedită între rigoare, imaginație vie, mobilitate a spiritului de observație și notă de umor firesc, spontan, explică interesul pe care publicul din diferite țări îl arată creației sale; limbajul artei are într-adevăr universalitate", spune Mariana Tomozei Cocoș.
Expoziția conține 32 de lucrări prezentate pentru prima dată publicului din Galați: Empire State Building, Chrysler Building, Podul Brooklyn, Podul Manhattan, Times Square, Central Park, Madison Square Garden sau mai puțin cunoscute Penn Station, Singer Building, High Line, Complexul Rockefeller, Row Park, Fifth Avenue, Queensboro Bridge, Central Synagogue, Mount Sinai Hospital, Carnegie Hall.

Citit 1474 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2021 19:09

1 comentariu

  • postat de 5GANG Joi, 07 Ianuarie 2021 12:47 95.77.107.*** Link la comentariu
    0
    2

    La cat de celebru a devenit domnu' Crihana sigur va fi cooptat in Asociatia figurativa din Galati, ocazie cu care are sansa sa devina finalist la perstigiosu' Art Renewal Center, ceea ce va insemna ca Galatiul a intrat in elita artistica universala iar numele sau va fi trecut in Biblia artelor la nivel mondial. Doamne ajuta!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro