Un artist gălăţean expune impresii de la New York

Un artist gălăţean expune impresii de la New York
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Vernisajul expoziției "Impresii din New York", realizată de artistul Florian Doru Crihană, va avea loc luni, 18 ianuarie, la ora 17,00, la Galeria de Artă "N. Mantu". Expoziția organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Galați și prezentată de criticul de artă Mariana Tomozei Cocoș va putea fi vizitată în perioada 18 ianuarie - 5 februarie 2021.

"Fiecare lucrare a sa are o execuție laborioasă ce amintește de vechi ilustrații și mai ales de plăcerea de a povesti în imagini. Dar mecanismul care se află la originea ansamblurilor concepute de el este mult mai modern, mult mai dinamic, mai actual: cercetări atente, riguroase asupra unui motiv, a unei teme și apoi o explozie a imaginației. O imaginație care ne aduce în fața ochilor într-un mod firesc, corelându-le într-un mod surprinzător adesea, imagini ale trecutului, cu cele ale prezentului, asociații ce țin de domeniul suprarealismului, al fanteziei, dar care ne transmit cu precizie și finețe semnificații multiple. Probabil această combinație inedită între rigoare, imaginație vie, mobilitate a spiritului de observație și notă de umor firesc, spontan, explică interesul pe care publicul din diferite țări îl arată creației sale; limbajul artei are într-adevăr universalitate", spune Mariana Tomozei Cocoș.

Expoziția conține 32 de lucrări prezentate pentru prima dată publicului din Galați: Empire State Building, Chrysler Building, Podul Brooklyn, Podul Manhattan, Times Square, Central Park, Madison Square Garden sau mai puțin cunoscute Penn Station, Singer Building, High Line, Complexul Rockefeller, Row Park, Fifth Avenue, Queensboro Bridge, Central Synagogue, Mount Sinai Hospital, Carnegie Hall.

Citit 2327 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2021 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.