Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galați difuzează pe YouTube, duminică, 18 aprilie 2021, la ora 19,00, spectacolul "Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare, în regia Eugen Gyemant.

Spectacolul va putea fi urmărit accesând linkul https://youtu.be/vDyoQ3EKVVs și va fi disponibil doar pe durata transmisiei sale (două ore și zece minute). Vizionarea va fi gratuită.
Este o înregistrare de la premiera din martie 2017 a acestei piese, în care va putea fi urmărit jucând în rolul Oberon mult regretatul Lucian Pînzaru. Alături de acesta, fac parte din distribuţie actorii: Carmen Albu (Titania, crăiasa zânelor), Oana Mogoș (Puck, spiridușul), Cristina Uja-Neagu (Zâna), Tamara Constantinescu (Hippolyta, crăiasa amazoanelor și mireasa lui Theseu), Ștefan Forir (Theseu, ducele Atenei), Lică Dănilă (Egeu, tatăl Hermiei/ Philostrat, maestru de ceremonii), Flavia Călin (Hermia, fiica lui Egeu), Elena Anghel (Helena, îndrăgostită de Demetrius), Radu Horghidan (Lysander, îndrăgostit de Hermia), Ciprian Brașoveanu (Demetrius), Ionuț Alexandru Moldoveanu (Fundulea), Dan Căpățână (Chitră), Răzvan Clopoțel (Cuibărică), Aureliu Bâtcă (Flămânzilă), Cristian Gheorghe (Botgros), Vlad Volf (Suflete).
Scrisă în anii 1595-1596, comedia "Visul unei nopți de vară" ("A Midsummer Night’s Dream") este una dintre cele mai populare piese de teatru compusă de dramaturgul și poetul englez William Shakespeare. Astăzi, ea este jucată la scară largă pe scenele lumii.
Acțiunea piesei este plasată în Atena, iar întâmplările gravitează în jurul nunții lui Theseu, ducele Atenei, și a Hippolytei, crăiasa amazoanelor. Un grup de actori amatori care urmează să prezinte un spectacol de teatru la nunta regală și patru îndrăgostiți din Atena rătăcesc, noaptea, într-o pădure fermecată de lângă orașul elen, populată cu zâne și spiriduși. Angajate în propriul lor conflict, ființele supranaturale manipulează oamenii și se joacă cu destinele acestora, oferindu-le, în final, confortul gândului că întâmplările altfel inexplicabile prin care au trecut nu au fost altceva decât un vis.
Spectacolul regizat de Eugen Gyemant este prima montare a piesei "Visul unei nopți de vară" la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Scenografia este semnată de surorile Bianca și Sabina Veșteman.

Citit 459 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 18:30

1 comentariu

  • postat de MIHAIL Vineri, 16 Aprilie 2021 12:43 5.13.231.*** Link la comentariu
    0
    4

    R.I.P.,LUCIAN PANZARU;l-am apreciat foarte mult pe acest actor foarte talentat,inteligent, si care interpreta atat de firesc rolul....Numele acestuia era pentru mine un plus de atractie la spectacolele entuziastului colectiv al teatrului nostru drag...

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro