O comedie muzicală spumoasă, în grai moldovenesc

O comedie muzicală spumoasă, în grai moldovenesc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică, pe 13 iunie, începând cu ora 18,30, are loc spectacolul "Chirița în provincie" inepuizabila capodoperă dramatică românească, o comedie spumoasă, cântată într-un neaoș grai moldovenesc.

Spectacolul este regizat de Dan Mirea și scenografia este semnată de de Daniel Divrician. Maestrul Nicolae Mantu a oferit, de asemenea, o noua haină muzicii lui Flechtenmacher. Întregul colectiv de actori ai revistei și-a unit forțele pentru a crea personaje pline de viață și de autenticitate. Madame Chirița nu a murit odată cu Matei Milo sau Miluță Gheorghiu, ci este printre noi, oferindu-ne nenumărate momente de haz copios, dar și o clipă de reflecție asupra a ceea ce suntem și ce putem deveni.

Coana Chirița este un vechi personaj al literaturii dramatice românești, legendar pentru hazul pe care îl stârnește și astăzi. În comedia muzicală pe care ne-o propune regizorul Dan Mirea, textele lui Alecsandri sunt readaptate, rezultatul fiind 

Regizorul Dan Mirea aduce un plus de valoare textului original, creionând o comedie muzicală de excepție (denumită de dramaturg „comedie cu cântice”), cu mult haz, răsturnări de situații și dinamism, ilustrând contrastul dintre esenţă şi aparenţă prin care sunt construite personajele aparţinând micii boierimi rurale. Spectacolul Chirița în provincie rămâne inepuizabila capodoperă dramatică românească din care, fie că recunoaștem, fie că nu, ne tragem seva noastră națională. Și orice roman poată să spună în sinea sa: „Madame Chirița, c’est moi!”.

Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Daniel Divrician, iar conducerea muzicală a comediei în două acte cu cântece de Vasile Alecsandri, îi aparține lui Nicolae Mantu. La vioară o vom asculta pe Ilona Văduva.

Din distribuție vor face parte actorii: Anton Mihail (Coana Chirița, moșierița), Paul Buța (Grigori Bârzoi, soțul Coanei Chirița), Costel Donose (Guliță, copilul lor), Cristina Ionașcu (Luluța, orfană), Viorica Mărăndici (Safta, sora lui Bârzoi), Alexandru Tatu (Leonaș, tânăr ieșean), Ovidiu Ghioc (Domnul Șarl, profesor francez), Andrei Ardeleanu (Ion, fecior boieresc), Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Irina Popa, Adina Lazăr, Florin Pița, Florentina Andronic, Gheorghe Racoviță (țărani, jandarmi, boieri). Spectacolul Chirița în provincie se va juca conform ultimelor norme impuse de autorități privind prevenția răspândirii virusului Sars-COV2, iar disponibilitatea locurilor este de 70 la sută din capacitatea sălii de spectacol.

Prețul întreg al biletului este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei.

Citit 1650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.