Vernisajul expoziţiei "Nicolae Spirescu - memoria clipei"

Vernisajul expoziţiei "Nicolae Spirescu - memoria clipei"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Spirescu (24 ianuarie 1921, București - 5 noiembrie 2009, Galați), Muzeul de Artă Vizuală Galați organizează expoziția "Nicolae Spirescu - memoria clipei", al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 18 august, de la ora 13,00.
Nicolae Spirescu urmează cursurile Academiei de Belle-Arte din București (1940-1945), avându-i profesori pe Camil Ressu și pe Jean Alexandru Steriadi, apoi, timp de un an, pe cele ale Seminarului Pedagogic din capitală. După absolvire, sfătuit de profesorul său, Camil Ressu, se mută la Galați, unde, mai bine de şase decenii, se va dedica activității de pictor, dar și celei de profesor.
Va preda desenul la Liceul Pedagogic "Costache Negri", la Liceul "Vasile Alecsandri" și la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin".
Ia parte la înființarea Cenaclului Artiștilor Plastici, în 1951, alături de alți artiști, printre care Nicolae Mantu și Lola Schmierer Roth.
Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate, activitatea sa fiind recompensată din plin cu premii și medalii.
În noiembrie 2006, cu trei ani înainte de dispariția sa, primește titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Galați.
Expoziția ce se deschide la Muzeul de Artă Vizuală Galați cuprinde opt lucrări de pictură din patrimoniul muzeului și 55 de schițe și crochiuri din colecția artistei Monica Turcu, realizate în cerneală, creion, cărbune și tușuri colorate.
Curatorul expoziţiei este Eduard Costandache.

Citit 1075 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.