Eugen Ovidiu Chirovici – dublă lansare la Galaţi

Eugen Ovidiu Chirovici – dublă lansare la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Men in black!” * Cărţi cu deschidere spre SUA * Marele Maestru mason nu a vorbit despre societăţile discrete… *

O mulţime de „oameni în negru” – şi nu din cei care rezolvă problemele extratereştrilor, ci domni la costum strict şi cravată, parcă în uniformă, în ciuda caniculei - a umplut marţi sala „Eminescu” a Bibliotecii „V.A. Urechia”: Eugen Ovidiu Chirovici îşi lansa două cărţi scoase la Editura RAO – printre cele mai vândute cărţi din ţară, după cum scrie şi presa centrală.

În „extrasezonul” Salonului literar Axis Libri, abia intrat în vacanţă, sala a fost plină! 

Deşi autorul – scriitor, pictor, economist (cu specializare la Institutul de Dezvoltare Economică al Băncii Mondiale, absolvent al University of Glasgow), ziarist premiat, fost redactor-şef al „Curierului naţional”, fost director executiv la B1 TV etc etc etc, îi reproşa la un moment dat unuia dintre cei care i-au prezentat marţi cărţile că acela vedea ezoterism acolo unde nu era şi aceasta numai din pricină că autorul este şi mason, lansarea a avut aerul întrunirii unei confrerii.

Puţin obişnuit a fost şi faptul că, la coada la autografe, a stat alături de actorul şi regizorul Vasile Dănilă sau inventatorul Doru Tătar, şi prefectul judeţului, Cosmin Păun, scump la vedere chiar şi la ceremonii oficiale…

Eugen Ovidiu Chirovici, de şapte ani Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a atras pe bună dreptate interesul publicului, dar a nu a evocat nimic în legătură cu societăţile „discrete”, lăsând cititorilor plăcerea de a citi aceste ultime volume: „Labyrinth.com”  şi „Woodoo”.

Din care autorul spunea că s-au vândut zeci de mii de exemplare. De altfel, cele două volume „sunt traduse şi în curs de apariţie pe piaţa Statelor Unite ale Americii”, dovedind că nu contează în ce ţară trăieşti şi în ce ţară îţi vinzi cărţile – doar suntem pe acelaşi Pământ!

Cărţile au un ritm de thriller, în care magicul şi surpriza „ţin în priză” cititorul, cărţi cu trimiteri interesante la domenii diferite, de la istorie la ocultism, cu acţiunea în SUA, unde autorul a trăit o vreme.  Pe cartea sa de vizită scrie, modest: „NATIONAL BANK OF ROMANIA – Senior Adviser to Governor”.

Au prezentat cărţile, venind tocmai de la Iaşi, scriitorul Aurel Ştefanachi şi bibliotecarul Liviu Papuc şi, din partea gălăţeană, scriitorul Theodor Parapiru şi directorul Bibliotecii, Zanfir Ilie.

Explicaţie foto: Eugen Ovidiu Chirovici, aici în ipostaza de Mare Maestru al Lojii Masonice a României

Citit 1834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.