Florina Zaharia, poeta de dimineaţă

Florina Zaharia, poeta de dimineaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singura gălăţeancă prezentă la Maratonul de poezie şi jazz *

Cum este să citeşti în eter, la ora 4 din noapte? Poeta Florina Zaharia nu obişnuieşte să se laude cu realizările sale, aşa că am aflat din întâmplare că a participat de curând la a II-a ediţie a Maratonului de Poezie şi Jazz.

Pentru că este un lucru insolit, vă spunem ce-am reuşit să aflăm de la poeta gălăţeancă despre ediţia din noaptea de 4 spre 5 iunie 2010 – 7 ore de muzică şi poezie, începând cu ora 22, transmise în direct de Radio România Cultural din  foaierul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.

Cu secvenţe extraordinare de jazz, în microrecitaluri susţinute de maestrul Mircea Tiberian, la pian,  şi invitaţii săi: Maria Răducanu, Nadia Trohin, Adrian Flautistu şi Constantin Mirea.

Printre poeţii care şi-au citit din cărţile lor: Adrian Alui Gheorghe, Ioana Crăciunescu,  Nichita Danilov, Caius Dobrescu, Gellu Dorian, Iolanda Malamen, Alexandru Muşina, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu,  Varujan Vosganian, George Vulturescu, Ion Zubaşcu şi mulţi alţii, până la 33, prezentaţi de poetul Dan Mircea Cipariu.

La miezul nopţii, un bonus: trupa franceză „Delagare” a prezentat poezii scrise de Matei Vişniec.

Singura poetă din Galaţi care a participat la eveniment, Florina a citit penultima, la ora 4 dimineaţă: venea din Antalia şi, când începea maratonul era la 1.000 de kilometri de ţară.

Maratonul ei a fost şi în kilometri, nu numai în versuri!

Citit 843 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.