O nouă abordare în spectacolele Teatrului Dramatic

O nouă abordare în spectacolele Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați a lansat, pe 19 februarie 2022, programul artistic "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan", cu participarea regizorilor Leta Popescu, Cristian Ban și Adrian Iclenzan, care vor monta aici în total nouă spectacole pe durata a trei stagiuni consecutive, în perioada 2022-2024.

Cele nouă spectacole vor avea la bază texte românești de teatru, texte noi scrise special pentru trupa de actori de la Galați, dar și creații colective generate de actori, sub îndrumarea regizorilor.

Primul spectacol produs de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” sub umbrela "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan" este "… în țara minunilor", în regia lui Adrian Iclenzan, care a avut premiera în acest weekend.

Calendarul "Proiectului 9" pentru stagiunea curentă mai include spectacolul "O repetiție moldovenească" de Costache Caragiali, în regia lui Cristian Ban, cu premiera programată în primăvară, și "Vrabia", textul și regia aparţinând Letei Popescu, cu premiera programată în vară.

"Sufletul unui teatru îl reprezintă actorii și arta lor. Pentru asta vin oamenii la această întâlnire: să vadă o umanitate exponențială, să se contamineze de curaj, de un soi de libertate și, de ce nu, de idei. Singurul lucru pe care îl pot afirma cu tărie despre teatru este că el poate fi făcut în multe feluri. Acest demers are misiunea de a descoperi noi perspective ale fenomenului atât în relație cu actorul, dar mai ales cu spectatorul. Cea mai mare dorință legată de acest proiect este de a crea o comunitate în jurul teatrului, un for de dezbatere”, a declarat Florin Toma, directorul instituţiei.

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 21 Februarie 2022 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.