Teatrul Dramatic, solidar cu tragedia din Ucraina

Teatrul Dramatic, solidar cu tragedia din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați se alătură campaniei naționale "Rugă pentru pace", inițiată de Radio România Cultural şi va difuza înaintea spectacolului programat sâmbătă, 5 martie, la ora 19,00, un mesaj audio de apel la solidaritate, empatie și compasiune față de tragedia războiului din Ucraina.

Este un fragment literar de mare impact emoțional în lectura Anei Blandiana. Poeta dă citire unui pasaj din prefața cărții „Ultimii martori” a scriitoarei belaruse Svetlana Aleksievici, născută în Ucraina și laureată a Premiului Nobel pentru literatură în 2015. „Cândva Dostoievski a pus întrebarea: «Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre și chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie și cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?» Și a răspuns tot el: «Lacrima aceasta nu justifică niciun progres, nicio revoluție. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…»”.

Campaniei "Rugă pentru pace" i s-au alăturat numeroase teatre și instituții culturale din România și din Republica Moldova.

Citit 1076 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.