Sfânta Maria Mare

Sfânta Maria Mare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La ceas de smerită sărbătoare, care trebuie petrecută cu smerenie şi în rugăciune în prima parte a zilei, le dorim celor care poartă numele Maria (şi derivatele lui) sănătate, credinţă curată şi lumina să-i însoţească în toate zilele.

La  Adam, Icoana Maicii Domnului ne cheamă la rugăciune

Îndeosebi astăzi şi duminică, şi în fiecare zi, Maica de la Adam ne cheamă la rugăciune. Mii de pelerini vor lua astăzi drumul către Mănăstirea Adam, unde Icoana Făcătoare de Minuni va da binecuvântare creştinilor.

Se ştie că Sfânta Icoană a fost adusă în părţile Dunării de Jos de un călugăr venit din Răsărit, fapt care se petrecea - spune tradiţia -  prin veacul al XVI-lea.

Mai nou, Înalt Prea Sfinţitul Casian spune că Sfântul Odor este probabil adus din Antiohia Siriei şi că prin veacul al XVII-lea ea aduna preoţii şi creştinii din Moldova de Sud, din „Codrii Ghenghii”, zona Adamului, în rugăciune. Icoana de la Adam este vindecătoare a tot răul şi mai ales este aducătoare de ploaie de lacrimi, de pocăinţă.

Tot la Mănăstirea „Adam”, în cadrul aşezământului monahal, a existat, încă din veacul al XIX-lea, primul Spital de boli psihice, care apoi a fost mutat la Iaşi, e vorba de renumitul Spital „Socola”.

Cu toată seceta de credinţă din vremea ateisto-comunistă, la Adam urmele materiale ale credinţei noastre în Hristos nu s-au pierdut.

De ani buni, maica stareţă Anastasia Cimbru a restaurat biserica, pictura, catepeteasma, a ridicat un nou rând de chilii. Zilele acestea ne aşteaptă la rugăciune şi alinare.

Astă seară, la ceas de lumină lină, însuşi Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian - va sluji, va aduce slavă lui Dumnezeu şi va mulţumi Maicii Domnului pentru grija pe care ne-o poartă.

Cultul Adormirii Maicii Domnului la Galaţi

Este hram şi la fosta Mănăstire Precista din Galaţi, astăzi biserică de mir, loc sfânt ce stă de veghe la Poarta Porţilor Creştinătăţii de peste 360 de ani. Aici slujesc părintele Ion Dobre şi părintele paroh Eugen Buruiană, protoiereul de Galaţi, şi astă seară şi mâine vă  invită la rugăciune.

Ctitorită între 1643-1647, în vremea domnului Vasile Lupu, de fraţii Dia şi Şerbu, fiii lui Coman din Brăila, şi de Constantin Teodor din Galaţi, Mănăstirea „Precista” a îndeplinit prin veacuri nu numai un rol duhovnicesc, ci şi unul de apărare, fiind ridicată ca o mănăstire-fortăreaţă, după moda vremii.

În sărbătoare este şi Biserica „Mavromol” din Galaţi unde slujeşte părintele paroh Mihai Gherghe. Aici, ne aşteaptă Icoana Maicii „Mavromolissima”, Făcătoare de Minuni, cu multă lumină şi bucurie, ca orice Maică ce-şi aşteaptă fiii.

Citit 968 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.