„Hrisov” de atestare pentru „atleții presei românești”

„Hrisov” de atestare pentru „atleții presei românești”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La finele lunii martie 2023, membrii Consiliului Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și președinții filialelor din țară au fost oaspeții Filialei Iași a UZPR. Această a treia întâlnire profesională, realizată la inițiativa lui Sorin Stanciu, președintele UZPR, a adus la Iaşi ziariști, editori şi scriitori din toată țara, pentru a marca 104 ani de la înființarea UZPR, pe 11 ianuarie 1919. Gazde au fost ziaristul col. (r) Grigore Radoslavescu, președintele Filialei Iași a UZPR și ziaristul de televiziune Petru Frăsilă, fondatorul TeleMoldova Plus. Întâlnirea de la Iași a fost o continuare a celor de la Galați (iunie 2022) și de la Constanța (toamna lui 2022).

În cadrul discuțiilor, jurnalista de radio Mădălina Corina Diaconu, secretar al UZPR, a făcut apel la necesitatea de pregătire continuă a ziaristului, în cadrul unor viitoare cursuri, organizate pe lângă facultățile de jurnalism. În prezent, UZPR numără 4.600 de membri, însă - în consens cu toți cei prezenți - Sorin Stanciu a subliniat "necesitatea creșterii calității profesionale a ziaristului şi preocuparea pentru verificarea surselor de documentare". La rândul său, Dan Constantin, președintele Comisiei de atestare a UZPR, a adus în prim-plan dificultățile legate de dorința unor persoane de a obține musai atestat de ziarist, deși nimic din ceea ce au făcut nu le recomandă.

A treia întâlnire a ziariștilor profesioniști a avut multe evidențieri istorice și culturale, premii, parfum de sărbătoare și multă ospitalitate, ca la mama acasă. Organizatorii au acordat premii unor ziariști - "Atleți ai Presei", potrivit lui Grigore Radoslavescu. Printre premiați s-au aflat: Petru Frăsilă, ctitorul TeleMoldova Plus, Sorin Stanciu, Paraschiva Abutnăriței, Maria Stanciu (Galați), Livia Ciupercă (Iași, gălățeancă prin naștere), Dorin Uritescu, Vasile Filip, Vasile Văsâi, Corneliu Dorneanu, Dan Teodorescu, Mihai Neacșu, Ionel Pintilii, Ioan Damaschin, Corneliu Iosif Mureșanu. S-a acordat și un premiu "In memoriam" regretatei Gloria Lăcătușu.

Fiecare ziarist a primit pe lângă "Hrisovul de atestare a premiantului", o cupă de "Atlet al Presei", o medalie cu tricolor, o sticlă cu vin, toate personalizate, cărți și reviste UZP.

Citit 1393 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2023 07:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.