Un an de Arhiepiscopie

Un an de Arhiepiscopie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Catedrala a fost, ieri, plină la refuz de credincioşii veniţi să asiste la slujba specială oficiată cu ocazia împlinirii unui an de când Episcopia „Dunării de Jos” a fost ridicată în rang de Arhiepiscopie, conform deciziei  Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din iunie 2009.

Slujba, oficiată, ieri, de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul „Dunării de Jos”, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, a fost urmărită cu evlavie şi interes de creştinii veniţi la catedrală.

Au stat umăr la umăr, de la „vlădică la opincă”, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, ori rectorul Universităţii Dunărea de Jos, dar şi pelerini veniţi din judeţ, copii de la şcolile din Galaţi (Şcoala Generală nr. 18, Liceul Metalurgic şi, evident, seminarul Teologic), tinere mămici ori pensionari cărunţi de vreme şi vremuri... Cu toţii s-au rugat şi au cântat la slujbă şi la moaştele scoase tocmai cu această ocazie, pentru închinare.

Cuvintele pline de înţelepciune şi dragoste, spuse, după slujbă, de către arhiepiscopul „Dunării de Jos”, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, au fost ascultate cu atenţie de zecile de credincioşi veniţi la această sărbătoare deosebită.  

La ceas aniversar pentru viaţa spirituală a urbei noastre, cei care au simţit importanţa momentului s-au aflat alături de Biserică. Mai puţini decât anul trecut, când, la slujba de ridicare în rang de arhiepiscopie, s-au aflat, alături de înaltele feţe bisericeşti şi o mulţime de politicieni – vremelnici conducători ai ţării (preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la acea vreme vicepremierul Dan Nica, ministrul Culturii, Toader Palelogu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor).

Absenţa acestora, dar şi a conducătorilor actuali ai ţării (în general, a politicienilor care, de altfel, nu ratează băile de mulţime) a fost remarcată, însă nu cu regret, de credincioşii gălăţeni…

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.