Poezie şi muzică la „Axis Libri”

Poezie şi muzică la „Axis Libri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După vizita ieşenilor, a venit rândul Timişoarei să-şi trimită un ambasador la  Salonul „Axis Libri” al Bibliotecii „V. A. Urechia” *

Cu o carte într-o mână şi cu chitara în cealaltă, Dinu Olăraşu, poet şi cantautor, de 48 de ani, moldovean de origine (născut în judeţul Neamţ), dar stabilit la Timişoara, a venit la Galaţi, însoţit de Valentin Ajder, directorul editurii din Cluj-Napoca, Eikon, care i-a publicat volumul de versuri „Vamă”. 

Alături de el, profesorul universitar şi cunoscutul poet Coriolan Păunescu a  pledat pentru lirica scrisă la Dunărea de Jos, propunând volumul de versuri „Răstimpul iubirii”, apărut recent la Editura Universităţii Danubius Galaţi.

O prezentare succintă din partea directorului Bibliotecii, Zanfir Ilie a scos în evidenţă biografiile şi bibliografiile celor doi scriitori, iar o subliniere de fond din partea moderatorului Teodor Parapiru (FOTO) a scos în evidenţă adevărul că în România sunt scriitori adevăraţi, de valoare, despre existenţa cărora nu se ştie şi pe care „Axis Libri” tocmai îi face cunoscuţi.

A urmat, după expresia aceluiaşi moderator, „o regalitate a poeziei”, susţinută pe alocuri de muzică.

Cantautorul a impresionat, cu toate acestea, cei care şi-au exprimat opiniile s-au referit aproape în totalitate la cartea lui Coriolan Păunescu şi doar câte puţin la Dinu Olăraşu, fie pentru că primul este foarte cunoscut, ca gazetar şi scriitor, fie pentru că oaspetele era la primul contact cu publicul gălăţean.

În aceste condiţii a fost de bun augur intervenţia editorului Valentin Ajder, care s-a străduit să aducă mai multă lumină pe chipul poetului şi cântăreţului. De altfel, muzica lui a convins şi pentru că versurile îi aparţineau, iar  aplauzele l-au răsplătit cum se cuvine. 

Cât despre Coriolan Păunescu şi cartea sa „Răstimpul iubirii”, vorbitorii au subliniat seninătatea, naturaleţea şi eleganţa versurilor prezentate în acest al  şaptesprezecelea volum al scriitorului. 

Despre valoarea celor două cărţi dar şi despre minusurile cuprinse, a concluzionat Teodor Parapiru. Ca de obicei, Zanfir Ilie a înmânat diplome de excelenţă din parte Bibliotecii „V. A. Urechia” celor doi poeţi, dar şi lui Constantin Vremuleţ, ca o  apreciere, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.